BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Fethullah Gülen bombası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in ABD'den sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in iade süreciyle ilgili konuştu. İadeden çok ülkeden sınır dışı edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, ABD'nin "model ortağız" dediği Türkiye'ye karşı görevlerini yerine getirmesini beklediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TRT'nin canlı yayında konuşan Erdoğan, Gülen Cemaati ve Fethullah Gülen'e dair önemli mesajlar verdi.

ABD hükümetine seslenen Erdoğan Gülen'in iadesi talebi için "Benim için iadesinden öte, deport edilmesi çok daha isabetli olur. Deport edilsin ve Amerika, en azından 'Stratejik ortağım' veya 'Model ortağız' dediği Türkiye'ye karşı görevini yerine getirsin." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

PARALEL YAPI

"MGK'da, legal görünüm altındaki illegal faaliyetleri yürüten örgütler diyerek biz paralel devlet yapılanmasını kayda girdik. Bunu tavsiye kararı olarak hükümete gönderdik. Hükümet de buna uyarak burayla ilgili Bakanlar Kurulu kararını çıkardı. Bu, şu demektir: 2015 Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin içinde PDY veya PY olarak yerini almıştır. Nedir? Legal görünüm altında bir illegal örgüt.

"BUNLARIN GAZETECİLİKLE FİLAN ALAKASI YOK"

15 sene, 20 sene öncesi Türkiye'de yazılı ve görsel medyanın özgürlüğü neydi, hangi noktadaydı ve hapishanelerde acaba ne kadar yazar, çizer vardı? Yüzlerce gazeteci hapishanelerdeydi. Hala bu noktada cezaevinde olan insanlar var. Ama biz şu anda her türlü özgürlüğü getirdik, belli bir yere bunu oturttuk ve hamdolsun, şu anda işte 7 tane ve bunların da gazetecilikle filan pek alakası yok.

"BU İŞİ HAFİFE ALMAYALIM"

Emniyet teşkilatı gibi bir teşkilatımızın içinde böyle bir kırılma yaşanırsa, böyle bir ayrılık yaşanırsa, biz nereye varacağız? Güvenliğimizi nasıl sağlayacağız? Aynı şey Silahlı Kuvvetlerimizin içinde olursa, bizim halimiz ne olacak? Bunlar ciddi olarak ele alınması gereken konular. Hükümetimizin vermiş olduğu, bizim verdiğimiz mücadele sıradan bir mücadele değil. Aklıselim sahibi vatandaşlarıma şunu hatırlatmak istiyorum; bu işi lütfen hafife almayalım.

GÜLEN'İN İADESİ

Benim için iadesinden öte, deport edilmesi çok daha isabetli olur. Deport edilsin ve Amerika, en azından 'Stratejik ortağım' veya 'Model ortağız' dediği Türkiye'ye karşı görevini yerine getirsin. Şu anda Milli Siyaset Belgesi'ne girmiş olan böyle bir örgütün başı, artık bu noktada Amerika'da tutulmamalıdır. Çünkü Amerika-Türkiye ilişkileri açısından bu önemlidir.

CEMAATTEN CİDDİ MANADA KAÇIŞ VAR

Şu anda ciddi manada Türkiye'den kaçış var. Geçenlerde bir gazetede, imamlar yayınlandı. Bu imamların bir kısmı şu anda Türkiye'yi terk etmiş durumdalar, kaçıyorlar. Madem suçlu değilsiniz niye kaçıyorsunuz? Yakayı artık ele veriyorlar.