BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Ermenilere tarihi çağrı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarının 100. yıldörümü nedeniyle Türkiye karşıtı faaliyetlerine hız veren Ermeni Diasporası'na tarihi bir çağrı yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili Ermenilere tarihi bir çağrı yaptı. Erdoğan, 'soykırım' iddiasının bir şey kazandırmayacağını vurgulayarak, "Anadolu'da Ermenilerin gördüğü zarar kadar, Ermenilerden zarar gören yüz binlerce Müslüman vardır. Ey Ermeni diasporası, buyurun bizim arşivlerimize, belgeler burada. Lobi kampanyalarıyla bir şey kazanamazsınız" dedi.

Amacın gerçeği bulmak olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Oluşturulan algı üzerinden Türkiye'ye saldırmak, zarar vermek, başka bir şey yok. Hiç kimse kusura bakmasın, bizim bu konuda kimseye veremeyecek bir hesabımız yoktur. Biz sadece kendi milletimizin son 100-150 yıllık yaşadığı acıların peşine düşsek, Ermeni iddialarından katbekat daha fazla söyleyecek sözümüz, soracak hesabımız çıkar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri” konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi (Osmanlı Arşivleri) toplantısına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BU MİLLETİN TARİHİ 1923'TE BAŞLAMADI

Şu bizim açtığımız Osmanlı arşivleri binasını eleştiriyorlar. Bunlar kim? Ecdadımızın arşivlerini hurda olarak satanların mirasçıları.

Böyle bir binayla ecdadımıza layık hizmet etmeye çalışıyoruz.

Bizler tarihi geçmiş olaylar olarak bakmıyoruz. Bizim için tarih geleceğimizdir. Tarih ibret vesikalarıyla doludur. Maalesef elimizdeki vesikaları okumakla tembellik yapıldı.

Uzun süre bu milletin tarihinin 1923'te başladığını dayatmak istediler. Türkiye Cumhuriyet'i bizim tek devletimiz değil son devletimizdir.

Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 devletin kökü 2200 yıl öncesine dayanıyor.

Son dönemde en önemli zaferimiz Çanakkale'dir. Balkanlar'da en büyük bozuntumuzdur.

Bugün birileri 7 düvele karşı savaşmamızı ciddiye almıyor. Osmanlı Çanakkale'de kuklaydı diyecek kadar şuurunu yitirmiş kimseler var.

Kendini bazı bilmezler tarihini küçümsüyor. Onların yaptıkları Çanakkale Zaferi'ni asla gölgeleyemez.

EY ERMENİ DİASPORASI!

Biz 2015 yılını, şanlı mücadelelerimizin, zaferlerimizin 100. yıl dönümü olarak kutlarken, birileri de bu yılı, Türkiye karşıtlığının, Türkiye düşmanlığının bayrağı haline dönüştürmek istiyor. Ermeni diasporası dünyanın her yerinde soykırım iddialarına dayalı kampanyalarla Türkiye düşmanlığını geniş toplum kesimlerine aşılamaya çalışıyor. Dikkatinizi çekiyorum, bu kampanyaların amacı tarihin bir döneminde Ermenilerin yaşadığı acıları canlı tutmaktan ziyade doğrudan ülkemize ve milletimize düşmanlık yapmaktır.

Amaç gerçeği bulmak değil, oluşturulan algı üzerinden Türkiye'ye saldırmak, zarar vermek, başka bir şey yok. Hiç kimse kusura bakmasın, bizim bu konuda kimseye veremeyecek bir hesabımız yoktur. Biz sadece kendi milletimizin son 100-150 yıllık yaşadığı acıların peşine düşsek, Ermeni iddialarından katbekat daha fazla söyleyecek sözümüz, soracak hesabımız çıkar.