BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan dünyaya FETÖ uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe sürecinin sorumlusu FETÖ'yü anlattı. Örgütün derin bir sapkınlık içerisinde olduğunu kaydeden Erdoğan, dünyayı örgütlü mücadeleye çağırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadelede yarın çok geç olabileceğini söyledi. FETÖ'nün tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin bir sapkınlık içerisinde olduğunu ifade eden Erdoğan, BM'de temsil edilen ülkelerin büyük bölümü bu yapılanmanın tehdidi altında olduğunu söyledi.

Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuştu. Türkiye'nin 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde şehitler verdiğini, örgütün sivilleri öldürdüğünü söyleyen Erdoğan, FETÖ ile

mücadele için dünyaya çağrıda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından o bölümler:

'Günümüzde terör örgütleri çeşitli şeylere başvuruyor. 15 Temmuz gecesi kısa adı FETÖ olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün başlattığı darbe girişimine maruz kaldık. 241 vatandaşımızı şehit ettiler. Parlamento binamız, Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bu terör örgütü tarafından savaş uçaklarıyla bombalandı. Tanklar insanları ezip geçti. Helikopterlerden sivillerin üzerine ateş açıldı.

"MİLLETİMLE İFTİHAR EDİYORUM"

Bu darbe girişimi milletimizin demokrasisine, geleceğine ve anayasal düzenine kahramanca sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. Milletimle iftihar ediyorum. Ve 29 gün, gece sabahlara kadar demokrasi nöbetleri tuttukları için iftihar ediyorum. Hain darbe teşebbüsünü canını hiçe sayarak, bedenini tankların önüne siper eden milletimle iftihar ediyorum. Karşınızda bulunuyorsam milletimizin bu cesur ve asil duruşu sayesindedir.

'FETÖ İLE MÜCADELE ETMEZSENİZ YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR'

Bugün burada temsil edilen ülkelerin büyük bölümü bu yapılanmanın tehdidi altındadır. Bu örgüt Türkiye'nin ötesinde tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin sapkınlık içerisindedir. Devlet kurumlarına sızmak, toplumu etkilemek ve ekonomik kaynaklara hakim olma hedefindeler. FETÖ'ye süratle önlem alınması çağrısında bulunuyorum. FETÖ ile mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir. Bu örgütün kurumları ve örgütle bağlantılı kişiler tarafından kullanılan Türkiye gibi ifadelerin kesinlikle ülkemizle ilgisinin bulunmadığını belirtmek isterim."