BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan dokunulmazlık açıklaması artık meşru görmüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları ve Güneydoğu'da yürütülen terör operasyonuyla ilgili flaş açıklama yaptı. Erdoğan, "Artık meşru siyasi aktörler olarak görmüyorum" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 22'inci Muhtarlar Buluşması'nda gündeme dair son dakika açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 3 HDP'li vekilin dokunulmazlık dosyaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu milletin birliğini, beraberliğini bozanlar, tehdit edenler, kim olursa olsun bunların hesabı bu parlamento tarafından dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle nereye havale edilecek, yargıya... Gönder yargıya. Yargı bunlar hakkında ne karar verirse versin." dedi.

"MEŞRU SİYASİ AKTÖRLER OLARAK GÖRMÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

Terör örgütünün yan kolu olarak faaliyet gösteren partinin mensuplarını ben artık meşru siyasi aktörler olarak görmüyorum, kusura bakmasınlar. Dolayısıyla bu çağrım onlara değil diğer partileredir. Tüm çalışmaları mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak hayata geçirmeliyiz.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Terör tanımını, terörist tanımını derhal yeniden yapmalıyız. Bu tanıma göre ceza tanımını değiştirmeliyiz. Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento bu konuda adımını süratle atmalıdır. Yani, bir kişi mi olsun, iki kişi mi olsun  Böyle bir şeyi konuşamayız. Biz, ortaya ilkeyi koymalıyız, ilkeyi.

"BUNLARI MİLLET SEYREDECEK ÖYLE Mİ?"

Nedir bu ilke  Benim Kürt kardeşlerimi, vatandaşlarımı sokağa dökmek suretiyle 50-52 kişinin ölümüne vesile olanlar bu ülkede teröre teşvik eden insanlar olarak yargılanmayacak da bu parlamentonun içerisinde gelip boy gösterecek ve bunları bu millet seyredecek öyle mi?

"BU MİLLET VE BU TARİH PARLAMENTODA HESABINI SORAR"

Öbür tarafta, arkasında PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin olduğunu çok açık net olarak söyleyenler bu ülkede temiz olacak öyle mi  Bunlara karşı parlamento eğer gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih bu parlamentodan hesabını sorar. Şehitler hesabını sorar.

"HÜKÜMETTEN SÜRATLİ BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYMASINI BEKLİYORUM"

Ne diyoruz onların kanları yerde kalmayacak. Bunlar basit siyasi hesaplarla feda edilemez. Sınırlarımız dışında terör örgütünü besleyen unsurlarla mücadelemizi yürütüyoruz, yürütmeliyiz. Hükümetten bu çerçeveye yönelik süratli bir çalışma ortaya koymasını bekliyorum. Türkiye'nin mecvut hükümet yapısı itibariyle koalisyona ihtiyacı yoktur.

"SİYASETÇİ BUNLARI BESLEYEMEZ"

Sen siyasetçi olarak görevini yap. Siyasetçinin görevi nedir Bu kararı alıp gerisini yargıya bırakmaktır. Atılması gereken adım budur. Siyasetçi bunları besleyemez, koruma altına alamaz. Eğer bunlar sürekli hala bu adımları atar, yaptıkları da yanlarına kar kalırsa, terörle mücadelemizde şu anda Güneydoğu'da bu mücadeleyi veren ve orada şehit olan kardeşlerimizin ahı inanın bizi yakar."

"MİLLET KOALİSYONUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Teröre, terör örgütlerine karşı, ülkemize yönelik tüm tehditlere karşı, diğer tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, oluşturacağımız bir 'millet koalisyonuna' ihtiyacımız vardır. Gelin bu büyük mutabakatı, bu büyük birlikteliği hemen şimdi sağlayalım, canımıza ve istikbalimize kast edenlerin üzerine hep birlikte gidelim.