BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10

Erdoğan’dan Doğan ve Ciner’e kötü haber

Başbakan Erdoğan’ın Cemaat medyası ile Doğan,Ciner Grubu ve Fox TV’ye 17 Aralık öfkesi sürüyor. Bu gruplara Nisan ayında konan “ambargo” kaldırılmıyor. Erdoğan “Cumhurbaşkanı adayı “ olarak CNN, Habertürk,Kanal D, Show Tv, Samanyolu Tv, Bugün TV, Kanaltür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı medya gruplarına dönük 17 Aralık öfkesi sürüyor. Sadece cemaate yakın yayın organlarıyla sınırlı değil bu kızgınlık.

Fatura Doğan ve Ciner Grubu'na da kesilmişti. İki grubun TV ve gazeteleri Nisan ayından bugüne "ambargo"lu. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı adayı" olarak da tavrını değiştirmeyecek gibi görülüyor. Erdoğan'ın çevresinden gelen haberler iki grup için hiç de iç açıcı değil

Erdoğan'ın medya ile ilişkilerinde17/25 aralık operasyonlarındaki takınılan tavır önemli. "Cemaat medyası" ile ipler zaten Dershane tartışmalarıyla gerilmiş, 17 Aralık sonrası ise tamamen kopmuştu.

Nisan ayının ilk haftası yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu(MYK) toplantısından sürpriz bir karar çıktı. Başbakan,yayınlarından rahatsız olduğu iki büyük gruba karşı net bir tavı ortaya koydu. O akşam Doğan ve Ciner Grubu'na "ambargo" kararı çıktı. Birkaç istisna dışında AK Parti'liler o tarihten sonra o grupların gazete ve TV'lerinde görülmedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştı. Muhalefetin adayları Ekmelettin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş ara ara TV programlarına katılıyor. Başbakan Erdoğan ise miting ve iftar programlarıyla kampanyasını sürdürüyor. Erdoğan'da yakında TV'lerde görülecek. Kurmayları medya planlamasını tamamlamak üzere. Listede Doğan ve Ciner Grubunun yayın organları bulunmuyor.

Erdoğan, CNN Türk, Habertürk, Kanal D, Show TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Kanaltürk'e çıkmayacak. Fox TV'de listede görülmüyor.

Başbakan'ın ATV, NTV, Kanal 7, TV 24, TGRT Haber'e çıkacağını söylemeye gerek yok. Erdoğan, bir süredir bir moderatör eşliğinde 3-4 gazetecinin sorularını yanıtlıyordu. "Cumhurbaşkanı adayı" Erdoğan için bu yöntemden vazgeçilecek gibi. Erdoğan'ı muhtemelen seçilmiş kanalların ekran yüzü olan isimlerle "teke tek" söyleşide izleyeceğiz.