BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan 'diktatör müsünüz?' sorusuna ilginç cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabülde Fin gazetecinin "Diktatör" sorusuna "Diktatörün olduğu bir ülkede böyle bir soru soramazsınız" yanıtını verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ankara'daki terör saldırısı hakkında konuştu. Konuşmasının ardınan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Finlandiya'dan gelen bir gazeteci soru sordu.

Finlandiyalı gazetecinin "Bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar. Sizi diktatör olmakla suçluyor. Terör olayında devletin parmağı var iddiası var. Bu iddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

DİKTATÖRÜN OLDUĞU ÜLKEDE BÖYLE BİR SORU SORAMAZSINIZ

"Öncelikle diktatörün olduğu ülkede böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede Cumhurbaşkanınınailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. AB üyesi ülkelerinde olmayan talep ve etkinlikleri Türkiye'den daha fazla olan ülkelerle yarışırız.

FİKİRLE Mİ BİLGİYLE Mİ KONUŞUYORSUNUZ

İddia ediyorum, yazılı ve görsel medyada, çocuklarım eşim başta olmak üzere her türlü hakareti sınırsız bir şekilde yapmaktadır. 13-14 yıllık başbakanlık döneminde bunları sabırla karşıladık. Şimdi derin devlet diyorlar. bunu neye göre söyleniyor. Konuşmamda bunu ifade ettim. Bir tespiti net yapmamız lazım fikirle mi bilgiyle mi konuşuyoruz? Fikirle konuşursanız hep yanılırsınız. Bilgiyle konuşursanız bilgide saygı vardır. Bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor."