BIST 9.681
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.417,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan dikkat çeken F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını durduran ABD'deki tasarı ile ilgili bir soruya "Biz, bu noktada herhangi bir olumsuz endişe taşımıyoruz" diye yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ABD Kongresinin üzerinde uzlaşmaya vardığı bir tasarı var. Tasarıda F-35'lerin Türkiye'ye teslimatının durdurulması da yer alıyor. Bu kararı nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

OLUMSUZ ENDİŞE TAŞIMIYORUZ: "Bu konu biliyorsunuz, tamamıyla ABD Başkanının, oradan geçtikten sonra tasarrufunda olan bir şeydir. Sayın Trump, Brüksel'deki görüşmemizde, yazılı olarak yaptığı açıklamasını da bize gösterdi, böyle bir şey söz konusu değil. Biz şu ana kadar 900 milyon dolar ödeme yaptık. İki tanesinin teslimatı da orada bize yapıldı. Şimdi orada bizim pilotlarımız eğitim uçuşlarını da yapıyorlar. Biz, bu noktada herhangi bir olumsuz endişe taşımıyoruz."

KONGRE GEÇİCİ OLARAK DURDURMA KARARI ALMIŞTI
Bilindiği üzere ABD Kongresi, S-400 savunma sistemlerinin satın alınmasıyla ilgili bir rapor sunulana kadar, Türkiye'ye F-35 savaş uçakları dahil birçok savunma sanayi ürünlerinin sevkine ve bütün silah sistemlerinin satışına geçici olarak durdurulması kararı almıştı.

ABD’den kritik Türkiye kararı! Satışlar durduruldu