BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Demirtaş'a PKK cenazesi tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'lı terörist cenazelerine katılmayan HDP'li vekilleri disiplin soruşurması açmakla uyaran Demirtaş'ın sözler ine şaşırmadığını söyledi

Abone ol

Demirtaş'ın 'PKK bizden değil, biz de PKK'dan değiliz' mesajı vermeye çalıştığını hatırlatan Erdoğan, "Adeta suç üstü yakalanmış durumdalar." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı terörist cenazelerine katılmayan HDP'li vekiller hakkında disiplin soruşturması açmakla tehdit etmesi gündeme oturdu.

Demirtaş'ın açıklamalarını gazeteciler Japonya temasları dönüşü uçakta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sordu. İşte Erdoğan'ın verdiği yanıt:

KENDİLERİNİ ELE VERMİŞ OLUYORLAR

"Şaşırtıcı bir gelişme değil. Böylece kendilerini ele vermiş oluyorlar. Yeni kampanyalarında, sözüm ona, 'PKK bizden değil, biz de PKK'dan değiliz' mesajı vermeye çalışmışlardı. Ama soruda belirttiğiniz şeyle kendilerini ele vermiş oluyorlar. Adeta suç üstü yakalanmış durumdalar. Millet onların bu durumunu elbette nazarı itibara alacaktır. 'Çatışmasızlık' diye bir ifadeyle, halkı kandırabileceklerini zannediyorlar. İktidarı ve şahsımı suçlamaya kalkıyorlar. Çatışmanın faturasını devlete kesmeye çalışıyorlar. Halbuki çatışmaya kimlerin sebep olduğu ortada. Halkı kimlerin tehdit ettiği de ortada. Bu genel seçimlerde aslında aday olmak istediği halde aday olamamış birçok vatandaş var. Neden? Terör örgütü ve uzantıları tarafından tehdit edilmelerinden dolayı. Bunların bilgileri geliyor bize. Vakıa ortada. Doğu ve Güneydoğu'dan muhtarlarla yaptığımız toplantıya, 90 kadar muhtar teyit vermelerine rağmen 'Tehdit altındayız o nedenle gelemiyoruz' dediler son anda. Milletimiz her şeyin farkında. Halkımız, terörün ve terörden beslenenlerin yalanlarına itibar etmeyecektir. Milletimizin, 1 Kasım'da firasetini ortaya koyacağına, ülkemiz üzerinde oluşturmaya çalışılan kara bulutları dağıtacağına inanıyorum."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Gazeteci Ruşen Çakır'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK cenazeleriyle ilgili yapılan tartışmalara ilişkin şunları söylemişti:

Ruşen Çakır'a konuşan Demirtaş, "Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz bizim o ya. Bize oy veren insan evladını yitirmiş çatışmada. Ben çok açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de" dedi.

DEMİRTAŞ: PKK BİZİ TEMSİL ETMİYOR