BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çok sert sözler! Kendi kanlarında boğacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van'da bayram günü düzenlenen bombalı sadırıyla ilgili sert tepki gösterdi. Erdoğan; ''Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramlaşma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramlaşma programında konuştu.Van'da düzenlenen bombalı saldırı ve terör olayları, FETÖ ve Suriye'deki operasyonlar ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu. 

BOMBAYI PATLATAN ALÇAKLARI..

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, hain terör örgütü PKK'nın Van'da düzenlediği saldırıyı hatırlattı. Cumhurbaşkanı, konuya ilişkin "Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

En son bayramın birinci günü Van'da meydana gelen hadiseyi hep birlikte yaşadık. 53 yaralımız, gazimiz oldu. Hepsine Allah'tan şifa diliyorum. Van'daki bu hadisede Allah'a hamdolsun şu an itibarıyla yaralılarımızın tamamı biri hariç hastaneden çıkmış durumda.

'BUNA KARARI AB DEĞİL TÜRKİYE KARAR VERİR'

Bazı Avrupalı liderle bize diyorlar ki, 'İdamı savunuyorsunuz'. Bakın dedim, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız. Millet istiyor, parlamento da bu kararı veriyorsa siz buna karışmazsınız. Buna karar verecek olan Avrupa Birliği değildir. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda bu var mı, var. Sadece kara Avrupası dünyadaki bazı ülkeleri kendisine örnek göstererek bunu konuşuyor.

'15 TEMMUZ OYUNUN SADECE BİR AŞAMASI'

Türkiye'nin yakın tarihte en büyük sınavı 15 Temmuz darbe girişmidir. Milletimiz bu darbe girişimine karşı dik durarak, bu girişimi savurmuştur. 15 Temmuz'da ortaya kona tarihi direniş tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Darbe girişiminde yer alanlar, elbette FETÖ mesupları ama biliyoruzki oyun büyük, 15 Temmuz bunun bir aşamasıdır. 15 Temmuz oyunun sadece bir aşamasıdır. Oynanan oyun islam ülkelerindedir. FETÖ'yü bir daha millete ihanet etmeyecek noktaya getireceğiz.

'ONLAR KAMU GÖREVİNDEN ÇOK ÖRGÜTÜN UŞAKLIĞINI YAPMIŞLARDIR'

FETÖ'nün 17-25 ihanetinin devamı, PKK'nın Güneydoğu'daki bazı ilçelerimizde başlattığı çukur eylemleri aynıdır. Bu eylemlerin devamı da 15 Temmuz'dur. PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler, çukur eylemlerinde ve terör örgütünün kanlı saldırılarında çok aktif görev üstlendiler. Seçildikleri ilin, ilçenin hizmetlerini yürütmesi gereken belediye imkanlarını, terör örgütünün emrine veren başkanlar, kamu görevinden ziyade örgütün uşaklığını yapmışlardır. Devlet, hiç kimseye, kendi aleyhine faaliyet göstermesi için imkan sağlamak zorunda değildir. Adalet sistemi, işte bu tür sapmaları tespit edip, gereğini yapmakla mükelleftir.

'SADECE TÜRKİYE'Yİ DEĞİL HERYERİ KARIŞTIRDILAR'

Darbe girişiminde yer alanlar elbette FETÖ terör örgütünün mensuplarıdır. Fakat biliyoruz ki oyun büyük. 15 Temmuz bu oyunun nihayeti değil, sadece bir aşamasıdır. Sadece Türkiye'yi karıştırmıyorlar. Irak'ı karıştırdılar mı, karıştırdılar. Suriye'yi karıştırdılar mı, karıştırdılar. Afganistan, Mısır. Aynı şekilde Tunus, aynı şekilde Libya, hepsini karıştırıyorlar. Bu hala devam ediyor. Oynanan oyun İslam dünyasında. Oynanan oyun Müslüman ülkelerde. Milletimiz bizden bu oyunu kökünden bozmamızı istiyor ve bekliyor.