BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çok sert paralel yapı çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapı ile mücadeleye tek kişi kalsa dahi devam edeceğini söyledi. Erdoğan, Gülen'in iadesiyle ilgili olarak da net konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "paralel yapının" kendisine ihanet ettiğini söyleyerek, milletin hakkını onlardan mutlaka geri alacağını söyledi. Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili Türkiye'nin ABD'deki bir hukuk bürosuyla çalıştığını ve buradan mutlaka sonuç alınacağını anlatan Erdoğan, paralel yapının sadece ABD'de yılda 150 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydetti.

Erdoğan, ATV- A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi. Paralel yapıyla ilgili operasyonlarda tam anlamıyla henüz "inlerine girilmediğini" söyleyen Erdoğan, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak Türkiye'nin Amerika'da önemli bir hukuk bürosuyla anlaştığını söyledi. 

"ÇOK ÖZEL ADIMLAR ATILIYOR"

"Paralel yapı" ile mücadelede çok önemli adımlar attıklarını ve örgüte

Devletin içerisinde çok ciddi bir yerleşim var. Bunlar bir taraftan temizlenmesi lazım.

bunların çok daha farklı bir gelecek yaşatacağını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu;

"Şunu bir defa açık söylemek gerekiyor. Şahıs olarak onlar beni çok iyi tanıyorlar ama ben de çok iyi tanıyorum. Onlar Tayyip Erdoğan'a ihanet ettiler ama ben onlara ihanet etmiyorum. Milletin hakkını onlardan alma mücadelesini yüreteceğim. Tek başına kalsam bile bu mücadeleyi yüreteceğim. 

"NEDEN KAÇIYORSUN?"

Eğer bir sıkıntın yoksa gel neden gidiyorsun. Bakın bugün yine kayyum tayinleri yapıldı. Gösteriler felan yapılıyordu, neden bugün yapılmadı? Daha giriliyor (inlerine) daha çok alınacak mesafeler var. Devletin içerisinde çok ciddi bir yerleşim var. Bunlar bir taraftan temizlenmesi lazım. İnşallah hükümet bu yasal düzenlemeleri, el ele yapabilirlerse çok daha çabuk biçimde neticeye ulaşılabileceğini düşünüyorum. 

"NETİCE ALINACAĞINA İNANIYORUM"

Milli Güvenlik Kurulu'nda biliyorsunuz alınan kararlar var. Bunun süratle çözüme kavuşturulması lazım. ABD'deki hukuk bürosunun attığı adımlar çok ciddi ses getirmeye başladı. Ben netice alınacağına inanıyorum. Şimdi orada hukuk çalışıyor. Hukuki anlamda çok ciddi bir sonuç alınırsa, millet devreye girecektir.

"ABD'Yİ SÖĞÜŞLÜYORLAR"

ABD'de 300'e yakın okulları var ve Amerika'yı söğüşlüyorlar. Yılda 150 milyon dolar gibi bir parayı oradan alıyorlar. Kaynak nereden geliyor dediğiniz de işte oradan geliyor bu kararlar. Mafya gibi bir karışıma denk geliyor bunların ki. Mafya benzeri bir görünüm. Bu millet herşeyi gördüğünde daha iyi bir noktaya gelecek. Bölücü terör örgütüyle el ele verenleri bu millet affetmeyecek."