BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çok sert Diyarbakır tepkisi

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki olaylarla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "o hareketin bedelini ödeyecekler" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Türk bayrağının indirilmesi olayına dair, "Çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi, onlar da ödeyecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ruhani ile düzenlenen ortak basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 

İLGİLİ KOMUTAN İNCELENİYOR

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığında Türk bayrağının gönderden indirilmesiyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

"İkinci Hava Kuvvetleri Komutanlığında, Diyarbakır'daki bu bayrak indirilmesi konusu, bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim herhalde en şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. Konuyla ilgili olarak, İçişleri Bakanım hemen teftişi başlatmış durumdadır. Tabii oradaki ilgili komutan ile  alakalı da bunlar teftişin içerisindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma mahareti gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi, onlar da ödeyecektir."

"Çocuktur diye bizim bayrağımıza, kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle buna sessiz kalmamız mümkün değildir" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Direğe tırmanıyor dikkat edin. Sokakta, çarşıda, pazarda bir bayrağı elinden düşürmüyor, direğe tırmanıyor. Direkten, bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada görevli olan askerdi, komutandı, bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Ben bunu özellikle söylüyorum."

PROVOKASYONLARA KARŞI MİLLETÇE DİK DURMAMIZ LAZIM

Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili halka bir çağrıda bulunmak istediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu olaylar karşısında bilesiniz ki bu çözüm sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır ve bu çözüm sürecine yönelik bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır'da o annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölge insanının aynı şekilde koymasını, hatırlatmasını istiyorum. Tokat'taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını söylüyorum. Kalkıp de yol kesmek, bu eşkıya işidir terörist işidir."

Yol kesme eylemlerine de değinen Erdoğan, "Yol kesenler de bundan böyle bedelini onlar da ödeyeceklerdir. Bu konuda ilgili bakanlarıma gerekli talimatlar verilmiştir. Onlar da ilgili olan bütün mercilere gerekli talimatları vermişlerdir. Ülkemizin huzurunu ülkemizin mutluluğunu kimsenin bozmaya ortadan kaldırmaya hakkı yoktur" ifadesini kullandı.