BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.412,71
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan CHP'li Aldan'ın skandal sözlerine yanıt: Terbiyesiz ahlaksız

Darbe gecesi hainlere karşı direniş gösterenler hakkında skandal sözler eden CHP'li Ömer Süha Aldan'a dava açacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Terbiyesizlik suratından akıyor'' dedi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan terörist eylemlerde, hainlere müdahalede bulunan sivillere yargı bağımsızlığı getiren KHK ile ilgili tartışmalarda ''Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığıdır" sözleriyle tepki çeken CHP'li Ömer Süha Aldan'ı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Cehalet paçalarından, terbiyesizlik bunların suratından akıyor'' dedi.

''MİLLETİMİZE HAKARET ETMEYE BAŞLADILAR'': 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan terörist eylemlerde, hainlere müdahalede bulunan sivillere yargı bağımsızlığı getiren KHK ile ilgili tartışmalarda skandal sözler sarfeden CHP'li Ömer Süha Aldan'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan, ''Her türlü ahlak terbiye ve hasiyet sınırlarının dışına taşan sözlerle güya hükümete ama aslında milletimize hakaret etmeye başladılar. CHP'nin bir Muğla milletvekili var ki; terbiyesiz, ahlaksız ve burada söylemekten haya edeceğim kelimelerle benim milletime saldırmıştır. Güya hukukçu olan bu kişi, şimdiye kadar çıkan KHK'ların hiç biririni okumamıştır. Bu adamla ilgili dava açacağız. Cehalet paçalarından, terbiyesizlik bunların suratından akıyor.'' dedi.

CHP'Lİ ALDAN NE DEMİŞTİ?

Rusya'nın Sesi Radyosu'na konuşan Ömer Süha Aldan, ''sivillere yargı muafiyeti'' getiren düzenlemenin AK Parti'nin oluşabilecek toplumsal muhalefete karşı bir önlemi olduğunu ileri sürerek, ''Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığıdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın dün katıldığı bir radyo programında sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.