BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Cemaat'e PKK şoku!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen Cemaati'nin Türkiye'ye PKK'dan çok daha fazla zarar verdiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “paralel yapı” dediği cemaate yönelik, “Bugün PKK terör örgütü bile uluslararası camiada bunların Türkiye’ye verdiği zararı vermemiştir. Bunlar uluslararası camiada uluslararası parlamentolarda, devlet başkanlarıyla, şunlarla bunlarla her türlü kirli ilişkiler içine girerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kötüleme gayreti içindeler. PKK bunların bu yolunu denemiyor. Onların denediği yol silahlı eylemler” dedi.

Erdoğan cemaatle ilgili olarak, “Tabanları bunu tamamen dini meşruiyet olarak algılıyor bunlar da o dini meşruiyete sarılıyorlar. Öyle şeyler var ki bulunduğumuz makam bunları söylememize müsaade etmiyor. Bunlarda bir kere 'insana acıma' diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

PKK BİLE TÜRKİYE'YE BU KADAR ZARAR VERMEDİ

MGK’da bu konu karar haline geldi. Buna rağmen ülke için tehdit görülen bu konudaki mücadeleye yönelik sizin bir endişeniz mi var ki, ‘ben yalnız başıma kalsam bile tek başıma mücadele edeceğim’ diyorsunuz, tüm kurumlar gerekli hassasiyeti göstermiyor mu?

Ben kendi hassasiyetimi ortaya koyuyorum. Ve hükümetten, tüm kurumlardan bu hassasiyeti bekliyorum. MGK kararı iletildikten sonra hükümet gerekli adımları attı. Nisan ya da Mayıs'ta yayımlanacak olan MGK Ulusal Güvenlik Siyaset Belgesi’nin içine bu girmiş olacak. Bu aynı zamanda yargının elinde de önemli bir dayanak olacak, atacakları adımlarda önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Buna ne kadar önem verdiğimi ifade etmek için tek de kalsam sürdüreceğim diyorum. Bugün PKK terör örgütü bile uluslararası camiada bunların Türkiye’ye verdiği zararı vermemiştir. Bunlar uluslararası camiada uluslararası parlamentolarda, devlet başkanlarıyla, şunlarla bunlarla her türlü kirli ilişkiler içine girerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kötüleme gayreti içindeler. PKK bunların bu yolunu denemiyor. Onların denediği yol silahlı eylemler.

TÜRKİYE'DEKİ MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ AMERİKA'DA YOK

Medya özgürlüğü yokmuş, Türkiye’deki medya özgürlüğü bugün Amerika’da yok. New York Times’ta böyle bir yazıyı nasıl çıkartıyor bunlar? Acaba siz Türkiye’de Amerika aleyhine böyle bir yazı çıkartabilir misiniz? Çünkü bunlar arazinin rengi neyse o renge rahatlıkla uyabiliyor. Onu oradan çıkarabilmek öyle kolay bir iş değil. Ve bizim çok hassas kurumlarımızın içerisindeki sızmaları bile aynen o şekilde. Değerler noktasında herhangi bir şeyleri söz konusu değil. İşte şimdi diyelim ki bakın faizsiz banka değil mi, işte katılım bankası. Ne yapıyor, diyor ki gidin bankalardan kredi alın, aldığınız krediyi getirin buraya yatırın. Böylece burayı ayağa kaldıralım gibi yollar kullanılıyor. Aynı şekilde mesela Kestanepazarı’na ilk geldiği zamanlarda yaptığı konuşmalar, açıklamalar var, ama bir de 28 Şubat sürecinde yaptığı açıklamalar var. Nerelerden nerelere geldi.