BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cemaate net mesaj var

Başbakan Erdoğan, AK Parti Geliştirilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 21 adayın ismini açıklıyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında son günlerde tırmanan AK Parti- Cemaat tartışmalarına üstü kapalı değindi. m

Teşkilata seslenen Erdoğan, “Zaman, münakaşa zamanı değil" dedi ve ekledi:

"Eğer meselesi olan varsa meselesini, 30 Mart akşamına kadar ertelesin."

Dershanelerin kapatılmasına da değinen Erdoğan, "Çocuklarımız yarış atı değil" dedi.

İl Başkanları toplantısının açılış konuşmasını yapan Erdoğan şunları söyledi:

TEŞKİLATA DİKKALİ OLUN UYARISI

30 Mart mahalli seçimleri için artık son döneme giriyoruz. Önümüzdeki bu seçimin son derece önemli olduğunu ve seçim sürecinin zor olduğunu daha önce de söyledim. Karşımızda birşey üretmek için enerjisi dahi olmayan bir muhalefet var.

Aramızdaki fark bizim vizyonumuz var. Heyecanımız var, enerjimiz var.

Evet onların enerjisi yok. Ama bu sizi rehavete sürüklemesin. Onlar fitne üretmek için hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorlar. Ortaya hiçbir eser koymadan bu oyları aldılar. Onlar rahat. Bulundukları seviyenin üstüne çıkmak gibi dertleri yok.

Biz var olanla yetinemeyiz. Hem daha çok çalışmak hem de fitnelere karşı durmak için daha çok çalışmalıyız. Biz bu millete hizmetkar olmak için yola çıktık.

GÜRSEL TEKİN'E SERT ELEŞTİRİ

Şimdiden başladılar.

CHP'de bir genel başkan yardımcısı çıkıyor... Güya elinde bir belge... Suriyeli sığınmacılar seçmen yapıldı diyor. Gösterdiği nüfus cüzdanı 18 yıldır Türkiye'de yaşayan ve vatandaşlığa geçen Suriye kökenli bir vatandaşa ait. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi utanmadan yollarına devam ediyorlar.

Genel müdürleri neyse yardımcıları da o..

Haya perdesi bir kez yırtılırsa, ar damarı bir kez çatlarsa hayasızlığı o insan kendisi için bir gıda olarak görmeye başlarlar.

Herkese saldırıyorlar. Karşılık verince, eleştirince o kadar hayasızlar ki memnun oluyorlar. Onlar size hakaret edince siz incinirsiniz ama onlar bu gıdayı alınca büyürler. Onlara küfür edilince iltifat sayarlar.  Enerjimizi bunlarla harcamayacağız, iftiralarını karşılıksız bırakmayacak ama edep ve hayamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Onlara ihtiyaçları olan çamuru vermeyeceğiz.

Cahille sohbet etme, diğerleri kimin cahil olduğunu bilmeyebilir.

RABİA İŞARETİYLE BAHÇELİ'YE GÖNDERME

Erdoğan, seçime kadar 4 ay kaldığını söylerken eliyle Rabia işareti yaptı. "Birileri bundan rahatsız oluyor" diyerek Rabia işareti nedeniyle kendisiin eleşterine Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptı.

"Ama ben rahatsız değilim, yapmaya devam edeceğim. Hep mazlumun yanında oldum, yine olacağım. Kızlarımızı içeri atan darbeci Mısır yönetiminin karşısında olamaya devam edeceğim" dedi.

FİTNE ÜRETECEKLER

4 ay boyunca sadece fitne üretecekler... Her çirkinliği yapacaklar. Türkiye düşmanları ile işbirlikleri yapıp üzerimize saldıracaklar.

Gençler unutmayın! Meyve veren ağaç taşlanır.

Şunu da unutmayın! Onların tuzağı varsa Allah'ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var.

HER EVE GİDİN!

Eğer fırsatım olsa 780 bin kilometrekare içindeki her aileye sohbet etmek için koşarım. Bütün yoğunlumuza rağmen fırsat buldukça bunu yapıyorum. Ben bunu yapıyorsam, Bakanlarımızdan sandık müşayitlerimize kadar her bir arkadaşım bunu arzulamalı ve yapmalıdır.

Şuandan itibaren bütün AK Parti teşkilatının her bir kardeşimin sokaklara dağılmasını istiyorum. Bu kapıdan kovacaklar... Sen hele bir git. İstersen gidersin, girersin. Saldırsınlar, taşlasınlar... Sinme, korma, geri adım atma. Zafer mücadele ister, cesaret ister.

CEMAATE MESAJ: MESELESİ OLAN VARSA...

Erdoğan, teşkilata seçim konuşması yaparken üstü kapalı şekilde cemaate gönderme yaptı.

"Teşkilatımızın kademeleri arasında hiçbir münakaşayı hoş görmeyiz. Eğer meselesi olan varsa, meselesini 30 Mart akşamına kadar ertelesin. Biz her bir adayımızı kılı kırk yaran bir hassasiyetle belirliyoruz. Bütün bir teşkilatın değil, şehrin hassasiyetini gözeterek belirliyoruz.

Geçmişin küllerini kaldırmadan, benim ihvasına kapılmadan yola revan olacağız. Küsmek, bozulmak, darılmak bizim dava kültürümüzde kendisine yer bulamaz. Bu süreç aynı zamanda bir samimiyet imtihanıdır.

GERİ ÇEKİLMEYİN

Burada bir kaç hassasiyet üzerinde durmak istiyorum. Şunu lütfen özellikle dinleyin!

Beni aday yapmadılar diye kenara çekilen, mesafe koyan... lütfen önce kendi nefsini sorgulasın. Bu kardeşlerimizin içinde bir dönem belediye başkanlığı yapanlar da olacak. Belediye başkanı olurken hiç böyle konuştunuz mu? İki dönem başkanlık yapınca böyle konuştunuz mu? Şimdi aday olmayınca niye böyle konuştunuz denmez mi? Kimsenin küslüğüne inşallah tanık olmayacağız. Bir olarak, kardeşler olarak ilerleyeceğiz. Siyaset tarihimize yeni ve anlamlı bir zaferi daha eklemiş olacağız.

ÇOCUKLAR YARIŞ ATI DEĞİL

Belediye başkan adaylarına 'Park yapın, yeşil alan yapın, ağaç dikin' çağrısında bulunan Erdoğan, dershane tartışmasına da nokta koydu:

"Özelilkle çocuklar. Cumartesi pazar günlerimizi çocuklarımıza ayıralım. Yavrularımız artık cumartesi pazar günleri yarış atına dönüştürülmesin. Onların da çimende yuvarlanma, toza toprağa bulaşma hakkı var. Bu haktan yavrularımızı mahrum etmeyelim.

ÇOCUKLAR TİCARİ METAYA DÖNÜŞMESİN

İnşallah eğitm sistemimizde daha ileri imkanlarla yetiştirme gayreti içinde olacağız. Yavrularımızın birer ekonomik kaynak, ticari meta haline gelmesine fırsat vermeyeceğiz. Çocuklarımıza parklar, yeşil alanlar yapacağız.

Ben cumartesi pazar günleri dershanedeydim demekten başka söyleyecek sözleri yok. Önce çocukları hesaba katacağız. Çocuklar iyi şehirlerde yaşarlarsa büyüdüklerinde iyi şehirler inşa ederler.

Erdoğan 21 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı... Tıklayın

a.20131129173107.jpg


5'i büyükşehir 10 ilin adayını açıklamıştı... Tıklayın

Erdoğan, salı günkü grup toplantısında 5'i büyükşehir olmak üzere 10 ilin belediye başkan adayı açıklamıştı.