BIST 8.796
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.238,07
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Cemaat-HSYK ve Paralel bombaları

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla hitap ettiği Meclis'te cemaate mesajlar verdi. Erdoğan 'Paralel Yapı tasfiye oldu' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Köşk'e çıktıktan sonra ilk kez TBMM Genel Kurulu'nun açılışında konuştu.

30 sayfalık bir konuşma metniyle vekillerin karşısına çıkan Erdoğan, Musul'dan büyükelçilik rehinelerine, IŞİD'den türbana kadar bir çok konuda uzun uzun konuştu. Erdoğan'ın verdiği mesajlar içinde öne çıkan noktalardan biri ise Cemaat ve Paralel yapı söylemi oldu.

Erdoğan, Paralel Yapı'nın son iki seçimle siyaseten tasfiye edildiğini belirterek, HSYK'daki yapısı için de net konuştu.

İşte Erdoğan'ın mesajları;

PARALEL YAPI TAHRİP ETMEK İSTEDİ

Paralel devlet yapılanması, siyasî temsil yetkisine ve siyasî meşruiyete sahip olmadan, kamu gücünü kullanarak, meşru-demokratik siyaseti tahrip etmek istemektedir.

Paralel Yapı, Devlet aygıtını kullanarak siyaseti şekillendirmek arzusundadır ve bu anlamda tipik bir bürokratik vesayet girişimidir. Siyaset, bu vesayet girişimine taviz veremez, verdiği anda kendi varlığını inkâr eder.

SEÇİMLER PARALEL'İ TASFİYE ETTİ

Devlet içindeki paralel yapı siyaseten mahkûm olmuştur. Türkiye’nin yaşadığı son iki seçim, bir anlamda paralel yapının ve destekçilerinin siyaseten tasfiyesidir.

Son 2 seçimde ortaya çıkan neticeye rağmen, ortalığa saçılan bütün delil, belge, hukuk ve ahlak dışı teşebbüslere rağmen, Paralel Yapıya oksijen sağlayacak tavırların içine girilmesi, siyasetimiz adına olduğu kadar, ulusal güvenliğimiz adına da kaygı duyulacak bir durumdur.

HUKUKEN DE TASFİYE EDİLECEKLER

Herkes bilmelidir ki, ilkesi, kuralı, sınırı, ahlakı olmayan bir yapı, hiç kimseye fayda sağlamaz. Siyasetin önündeki mesele, bu yapıyı hukuken de tasfiye etmektir.

Güvenlik kurumlarının ve yargının demokratik meşruiyet temelinde yeniden yapılandırılması, bu bakımdan özel bir önem taşımaktadır.

Yeni Türkiye, devlet içinde otonom yapılara, çetelere, mafyatik örgütlenmelere asla pirim vermeyecektir.

YARGIDA ASLA GÖZ YUMMAYIZ

Özellikle yargı içinde, bir çetenin, bir karanlık şebekenin güç kazanmasına, önce yargıyı, ardından da tüm toplumu dizayn etmeye kalkışmasına asla göz yumulmayacaktır.

İnanıyorum ki, öncelikle yargı mensupları, onurlarına, meslek ilkelerine ve ülke çıkarlarına sımsıkı sahip çıkarak, yargıyı teslim alma girişimlerine dur diyeceklerdir.

VEKİLLER ŞANTAJA BOYUN EĞMESİN

Hükümetin ve yargı mensuplarının olduğu kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, bu yapının mağduru olan siyasi partilerin ve milletvekillerinin, ulusal güvenliğimizi tehdit eden çeteye karşı kararlı, ilkeli duruş sergilemesi milletin de arzusu ve talebidir.

Bu Meclis ve Bu yüce Meclis’in çatısı altındaki hiçbir milletvekili, tehdide, şantaja, tuzaklara inanıyorum ki asla boyun eğmeyecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, inanıyorum ki, gelecek nesillerin de örnek alacağı cesur bir duruş sergileyecek, bu paralel yapının tehdit ve şantajlarını boşa çıkaracaktır.