BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan çarpıcı Esad açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep halkına Suriyelilere kucak açtıkları için tebrik etti

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te yaptığı konuşmada, "Bu (Esad), babasını geçti. Babası Hama'da, Humus'ta zulmetti, 30 bin insanını, Müslümanı öldürdü. Bu ise şu an itibarıyla 60 bin Suriyeli kardeşimizi öldürdü; çocuk, kadın, yaşlı acımaksızın." dedi.

Erdoğan, Gaziantep'in Nizip ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakanlık otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

DİKTATÖRÜN KOVDUĞU İNSANLARA SİZ KAPI AÇTINIZ

'Sizler şu an ensarsınız, muhacirlerle iç içesiniz' diyen Erdoğan, Suriyelilere ev sahipliği yapan, onlara gönüllerini açan, bağırlarına basan vatandaşların ne kadar tebrik edilse az olacağını söyledi.

Erdoğan, 'Çünkü bir diktatör kendi vatandaşlarını topraklarından kovarken siz kapılarınızı açtınız. Siz bu millete yakışanı yaptınız. Onun için sizleri alkışlıyorum, sizleri tebrik ediyorum' diye konuştu.

Alandakilere 'kardeşlerim' diyerek seslenen Erdoğan, 'Fotoğraflarını gördüğüm, acılarını gönlümde hissettiğim Suriyeli kardeşlerime karşı takındığınız tavır gerçekten her türlü takdirin üzerindedir' dedi.

ESAD YAKINDA GİDİCİDİR ENDİŞE ETMEYİN

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Dün Suriye'de hükümet yetkilisi açıklama yapıyor ve o açıklamayı yaparken maalesef kullandığı ifade çok manidar. Kendi vatandaşlarına 'terörist' diyecek kadar devlet terörü estiren bir anlayışın temsilcisi. Zira Suriye halkı bir zulme karşı direniyor, Suriye halkı haklarını elinden alan bir diktatöre karşı haklarını geri alma mücadelesini veriyor. Suriye halkı insanca yaşamanın, barışı her yerde, her şartta yaşamanın özlemi içerisinde. Bu özlemi duyanlara terörist muamelesi yapmak, onları terörist olarak görmek hiçbir izahı olmayan yaklaşım tarzıdır.

Bunun için bu rejim lanetlenesi bir rejimdir. Merak etmeyin, zulm ile abad olunmaz. Fetih Suriye halkı için yakındır, ben bunu görüyorum. Hiçbir zaman zalimler o koltuklarda ilelebet kalamadılar. Bu, babasını geçti. Babası Hama'da, Humus'ta zulmetti, 30 bin insanını, Müslümanı öldürdü. Bu ise şu an itibarıyla 60 bin Suriyeli kardeşimizi öldürdü; çocuk, kadın, yaşlı acımaksızın. Mültecilerin sayısı şu anda 600 bini aştı. Bununla ayakta durması mümkün mü? Gidecektir; bunu görüyorum ve Allah'ın yardımı yakındır. Hiç endişe etmeyin.'