BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Çanakkale'ye özel klip

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale klibinde şiir okudu! Zaferin 100. yıl dönümü için hazırlanan özel klibin son bölümünde ise Atatürk yer alıyor.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllar sonra bir kez daha şiir okudu. Seçim meydanlarında okuduğu şiirlerle gönülleri fetheden Erdoğan bu kez Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü için mikrofon başına geçti. Arif Nihat Asya'nın Dua adlı şiiriyle başlayan klibin son bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tanıtım filmi hazırlandı. Çanakkale Şehitler Anıtı'nın görüntüsü ve "Sen hiç şühedanın sesini duydun mu" sorusuyla başlayan görüntülerde, Çanakkale Savaşı'nı temsilen cephedeki askerlerin tekmil seslerine yer verildi.



ERDOĞAN BİR KEZ DAHA ŞİİR OKUDU

 
Çanakkale Savaşı ve zaferin yeniden canlandırıldığı “Yüz Yıllık Destan" isimli kısa filmde Erdoğan da Arif Nihat Asya'nın “Dua" şiirini okuyor. Tüm televizyonlarda aynı anda ekrana gelen filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çanakkale şehitliğinde dua ederken çekilmiş görüntüleri de kullanıldı.
Düşman işgaline karşı Türkiye'nin dört bir tarafından Çanakkale'ye gelen askerlerin cephe görüntülerinin canlandırıldığı filmde, savaşın seyrini değiştiren ve tamamı şehit düşen 57. Alay'ın sabah namazı sonrası Anzakları karşılama anları da yer alıyor.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK FİNALDE
 
Cumhurbaşkanlığının hazırladığı filmin finalinde ekrana, Osmanlı ordusunu Çanakkale'de Anafartalar Grup Komutanı olarak yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi geliyor ve askerlerin “emret komutanım" tekmilleri duyuluyor.