BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan büyük müjde!

Başbakan Erdoğan Esnaf Bilgilendirme Toplantısında konuştu. Esnaflara verilen kredi faizlerinin indirildiği müjdesini verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Esnaf Buluşması'nda konuştu. Erdoğan esnaflara verilen kredinin faizlerinin indirildiği müjdesi verdi. Erdoğan'ı dinleyenler sevinçten ayakta alkışladı. Konuşmasından satırbaşları...

Yalancılık hırsızlık ahinin afetidir. Esnaf yani ahi ahiliğin 3 şartını yerine getirecek.

Eliniz açık, kapınız açık, sofranız açık olacak.

Biz böyle bir teşkilata sahip bir milletiz. Böyle bir kültür ve ahlakı taşıyoruz. Bizim idarecilerimiz gittiler batıdan kavramlar kurumlar ithal ettiler. O taklit edilen hangi kurum varsa aslını özünü ahilikte bulur.

İnanın bugün ülke olarak millet olarak karşı karşıya kaldığımız sorunların hemen altında ithal yatıyor, taklit yatıyor. Bu ülkenin öz değerlerini reddedip gidip dışardan taklit etmişler. Elbette doku uyuşmazlığı ortaya çıkmış

Ahi bir anlamıyla da kardeş demektir. Bu topraklarda kardeşlik en çok da ahiler eliyle güçlendirilmiştir. Kimin ne sorunu varsa hukuka, kadıya varmadan önce ahiye giderlerdi. Ülkenin neresinde bir mesele varsa büyümeden yangına dönüşmeden ahiler onun üzerine gitmiştir. Bu toprakların hamurunda ahilik vardır.

Anayasamızın 173'üncü maddesi devlet esnafları koruyucu tedbirler alır diyor. Biz de anayasanın bu hükmü olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

FAİZ MÜJDESİ 

2001 yılında Halk Bank zarar ettiği için kapatılması düşünülüyordu. İkisi de Ziraat da Halk zarar etti. 350 şubesi kapatıldı. Şimdi ise Halkbank ihtiyacçtan dolayı yılda 50 yeni şube açıyor.

Yarından itibaren 1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafımızın kullanacağı kredilerin faizlerini düşürüyoruz. Bir yıla kadar yüzde 4'e bir yıldan fazla olan kredilerde ise yüzde 5'e çekiyoruz. İndirimin yanında gerek kooperatifler ve Halk Bank kesintilerinde indirime gidiyoruz.

Ne olur paranızı iyi yönetin. Finansmanı iyi yönetin. Paranın da abur cuburu vardır bu oyuna gelmeyin. Eğer paranızı iyi yönetemez yanlış kullanırsanız yazık edersiniz. Biz sizin güçlü olmanızı istiyoruz.

Şu çözüm sürecinde tüm halklarımızın kucaklaşması için herkesten yardım bekliyorum.