BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan bomba Aydın Doğan ifşaatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Esentepe Parkı'nın açılışında Aydın Doğan için çarpıcı iddialarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki ipler giderek geriliyor. Mursi hakkında verilen idam kararıyla başlayan tartışmada Erdoğan, Hürriyet gazetesinin kendisini hedef gösterdiğini söylemiş, gazete ise tepkiler üzerine haberini geri çekmişti. Hürriyet gazetesi dün yeni bir adım daha attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mektubu birinci sayfasında yayınladı. Erdoğan ise o mektubun ardından bir kez daha konuştu ve Aydın Doğan ile aralarında geçen bir konuşmayı ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

Ankara'da Esentepe Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada Doğan Medya Grubu'nun patronu Aydın Doğan için çarpıcı iddialarda bulundu.

Aydın Doğan ile arasında geçen bir konuşmayı ilk kez açıklayan Erdoğan, Hürriyet'in bugün kendisine hitaben yayınladığı mektuba çok sert bir cevap verdi. İstanbul Conrad Otel'de Aydın Doğan ile arasında geçen bir konuşmayı paylaşan Erdoğan "Bana gelip sizin döneminizde '1'e 5 kazandım' diyen sen değil misin" diye sordu. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

EYY DOĞAN! NİYE RAHATSIZ OLDUN?

"Şimdi ey Doğan, niye rahatsız oldun  Sen değil misin '411 el kaosa kalktı'  Sen değil misin benim seçilme hakkım elimden alındığı zaman 'muhtar bile olamaz' diye başlık atan  Bütün köşe yazarlarınla bize saldırdığın o günleri unutacağımızı mı zannediyorsun  Cumhurbaşkanı oldum, yine aynı şekilde devam ediyorsun. Milletin verdiği oya saygın yok.

CONRAD OTEL'DE AYNEN ŞU İFADELERİ KULLANDI

Bak Doğan, ben sana şunu söyleyeyim. Bana gelip, şu anda ekranları başında bizi izleyenler, tüm milletime bunu anlatıyorum. Bugüne kadar hiçbir yerde söylemedim, bundan sonra söyleyeceğim. Bu, çok hassas bir konu. Bana gelip sizin döneminizde '1'e 5 kazandım' diyen sen değil misin? Bana gelip, İstanbul Conrad Otel'de, aynen şu ifadeler: 'Ben, Sayın Demirel'le de çalıştım. Ben, Tansu Hanım'la da çalıştım. Özal'la da çalıştım. Sayın Özal, medyayla da olmaz, onsuz olmaz, bana bunu söyledi. Tansu Hanım, zaten bizlerle baş edemedi.'

DEDİM Kİ BEN DOĞMA BÜYÜME KASIMPAŞALIYIM

Bunları anlatınca ben, kendisine o zaman şunu söyledim: 'Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz. Onun vakti saati, onda bellidir ama şunu bilmeni isterim. Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım.' Hakkın olanı her zaman alırsın. Ama hakkın olmayanı alamazsın. Bunlar hükümet yıkmaya, hükümet kurmaya alışmış olan yazılı be görsel medyadır."