BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bomba 28 Şubat çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat’ın askeri kanadının ortaya çıkarıldığını ve sıranın sivil kanada geldiğini söyledi.

Abone ol

Afrika ziyareti devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Afrika turu kapsamında Cezayir'de gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, 28 Şubat davasında askeri kanadın ortaya çıkarıldığını belirtti. Sırada sivil kanadın olduğunu söyleyen Erdoğan, konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

TAMAMEN ES GEÇİLDİ: "Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda da bir siyasi partinin genel başkanıyım. O süreci yaşamış, kısmen bedel ödeyerek yaşamış biriyim. O işin sivil kanatlarının bizim üzerimizde oynadığı oyunları gördük. Yargı bu işin sivil kanadının hangi boyutta olduğunu da ortaya çıkaracaktır.

O SÜREÇTE KÖŞELERİNDEN ÇOK RAHAT İNDİRENLER BİNDİRENLER VARDI: Sendikalar, medya, iş dünyası... O dönem ‘Beşli Çete’ mi ne diyorlardı. O süreçte neler yapıldığını benden çok daha iyi biliyorsunuz. Ama bunlara hiç mi hiç dokunulmadı şu ana kadar. Tamamen es geçildi. Savcının dediğiniz türden bir yaklaşım göstermesi, dosyalarda bazı şeylerin öne çıktığını gösteriyor. Dosyalar okunurken gözden kaçmış olanlar veya görülmek istenmemiş unsurlar herhalde öne çıkıyor. Şimdi muhtemelen bunlar da gündeme gelecektir. Bizim tek arzumuz, adaletin tecelli edilmesidir. O zaman verilmiş kararlarla mağdur oldukları için haklarını arayan insanlar var. Bedel ödemesi gerekenler, buyursunlar bedelini ödesinler. O süreçte, köşelerinden çok rahat, indirenler bindirenler vardı. Bizim muhtarlığımıza kadar uğraşanlar vardı. Biz adaletin tecellisinden başka bir şey istemiyoruz. Nitekim hak geç de olsa tecelli ediyor. İnanıyorum ki yargı, adalet bekleyen mağdurlara çare olacaktır."