BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bomba 2019 açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM'de Gezegen Mehmet'in sorularını cevapladı. 16 Nisan'da çıkacak sonuca herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, adaylığı konusunda da ilk kez konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke batsın ama Erdoğan olmasın diyen bir yapının olduğunu söyledi. Bu yaklaşımın faşizan bir mantığın tezahürü olduğunu ifade eden Erdoğan, 2019'da aday olup olmayacağının bile kesin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kral FM canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

Ülkesinin batmasını böyle bir yanlış mantıkla izah edenlere ne denebilir ki?

Ben daha önceden de hayır diyenler terörist demedim. Hayır diyenlere bir çağrıda bulunuyorum, hayır diyenleri anlayışla karşılarım dedim.

Ülke batsın ama Erdoğan olmasın. Bunun vicdani bir yanı olur mu? Ülkesinin batmasını istiyor. Bu tamamen faşizan mantığın tezahürüdür. Bu anlayışa ülkeyi teslim edemeyiz. Ülkeyi bu mantıktan zor temizledik. 

"2019'DA ADAYLIĞIM KESİNLEŞMİŞ DEĞİL"

Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil. 2019'a kadar elimde belge var mı? Ben Rabbimin bize emrettiği şekilde hayatı yaşıyorum. Her an ölebiliriz ama hiç ölmeyecekmiş gibi de makamımızda hizmetlerimizi sürdürürüz. 2019 seçiminde aday olup olmayacağım kesinleşmiş şeyler değil. Milletimizin idrakine saygı duyacağız.

"HAYIR DİYEN TERÖRİSTTİR DEMEDİM"

Ben daha önceden de hayır diyenler terörist demedim. Hayır diyenlere bir çağrıda bulunuyorum, hayır diyenleri anlayışla karşılarım dedim. Ancak şu anda hayır'ı kim savunuyor; Kandil hayır diyor mu? Diyor. Bölücü başı İmralı'dan hayırı savunuyor mu? Savunuyor. Pensilvanya hayır diyor mu? Diyor. Ben de söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana arkadaşını diyorum. Bu adamların Türkiye ile ilgili gördükleri hayırlı bir rüya yok.

"TERÖR ESTİREN CHP KONYA MİLLETVEKİLİ"

Biz terörün egemen olduğu bir ülkeyi devraldık. Hayır diyenler teröristtir diye bir kavram kullanmadık. Terör estirme noktasında terör estiren CHP Konya Milletvekili. Sayın Baykal 'adeta denize dökmüş gibi mutlu olacağız' diyor. Kılıçdaroğlu 'denize dökeceğiz' diyen adamına kesin ihraç talebiyle bir disiplin işletmesi yaptı mı?

"BİR DAKİKA TUTMAM"

İzmir'deydik dün bekledim gelir denize döker diye. Gelseydin dökseydin. Sen ne dediğinin farkında mısın? Partimin içinde böyle adam olsa bir dakika tutmam."

Kılıçdaroğlu darbecilerle temas kurmuş