BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bomba 17-25 Aralık göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği Üyeleri’ni kabul töreninde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği Üyeleri’ni kabul töreninde son dakika açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 17 ve 25 Aralık olaylarına değinerek, "Geçtiğimiz Perşembe günü 17 Aralık ülke sşyasi hayatımıza kazınmış kara bir günün bir darbe girişiminin yıl dönümüydü. Dini cemaat görünümündeki bir şebekenin nasıl kullanıldığını milletçe gördük. Aradan geçen iki yıl boyunca her yerde inlerine girdik girmeye de devam ediyoruz. kolay bir süreç değil. Devletin tüm kurumlarının içerisine sızmışlar. Bizim için haritada yer gösteren kibir abideleri bugün kaçacak yer arıyorlar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Adalet, merhamet, muhabbet ve hizmet Peygamberi Hz. Muhammed (SAV)'ı hürmet ediyorum.  Bu gece edilecek duaların, akıtılacak gözyaşlarının tüm milletimiz ve tüm mazlum ve mağdurlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim'den bu geceyi zulmün, çatışmanın, kan ve gözyaşının dinmesine vesilme olmasını diliyorum.

"ŞAHSIM İÇİN BİR ONUR MESELESİ..."

Bizden önceki nesiller gerçekten çok zor şartlar altında tüm imkansızlıklara rağmen mücadele ettiler. Onlar hiçbir zaman yılgınlığıa düşmeden, umudu daima diri tutarak hak bildikleri yolda halis niyetle yürüdüler. Bugün burada birarada olabiliyorsak şüphesiz bu önce Allah'ın takdiridir sonra da bu davaya gönül vermiş dostlarımızın fedakarlıklarının neticesidir.

Meselenin mevki makam, malk mülk olmaktan ziyade gönülleri kazanmak olduğunu şeklinde çalışıyoruz. Şahsım için bir onur meselesi olan bu yol arkadaşlığımızı daim eylesin.

"HAFIZALARIMIZI TAZELEMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Tarih hepimiz için çok önemli bir ibret vesikasıdır. Geçmişi bilmeden bugünü kavrayamayız. Bugünü bilmeden de geleceği inşa edemeyiz. Tarihten aldığımız ilhamla geleceğe yürürüz. Bu sebeple sık sık hafızalarımızı tazelemeye ihtiyacımız var. Bizden önceki nesillerin başından geçenleri tekrar tekrar gözden geçirmeliyiz.

İHANET ÇETESİNİN YAPMAK İSTEDİĞİ BELLİDİR"

Yargıdaki elemanları şahsım için dönemin Başbakanı diye iddianame hazırlamışlar. MİT TIR'larını durduran ihanet çetesinin ne yapmak istediği bellidir. Bu darbe girişimi Allah'ın ve milletin takdiriyle hayırlı olmuştur. Bize bu paralel yapı'yı devletten temizleme imkanı vermiştir.

"SIRTTAN BIÇAKLAMAYI ASLA AFFETMEYİZ

Batı'da ve ABD'de bizim aleyhimizde iftira kampanyası düzenlediler. Hamdolsun bu iftira da tutmadı.

Pensilvanya'daki çete liderinin iadesi için de gerekli işlemleri yaptık. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hesap verecekler. İhaneti, sırtından bıçaklamayı asla affetmeyiz.

"GELECEĞİMİZ DAHA AYDINLIK OLACAK"

Hepimiz el birliği içerisinde yeni Türkiye'nin inşasına bir tuğla da ben koymalıyım deöelidir. Ben geleceğimizin bu günlerimizin bu günlerimizden daha parlak ve aydın olduğuna inanıyorum.