BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan BM'ye İsrail fırçası!

Başbakan Erdoğan, İsrail konusunda BM'nin tutumunu eleştirdi, kendisinin doğruları söylediği için sevilmediğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan Ak Parti'nin 7. geleneksel iftar yemeğinde konuştu. Erdoğan İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili BM'yi sert bir şekilde eleştirerek, "Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti'nin yedinci iftar yemeğinde konuştu. Erdoğan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştirerek BM'yi dünypa barışını sağlamak görevini yerine getirmemekle suçladı. Erdoğan şunları söyledi:
 
"Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım. BM Güvenlik Konseyine bakıyorsunuz, zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz."   
 
Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları;
 
“Örgütün takındığı maske nedeniyle hükümetimiz de bu örgüte aldandı. Maskelerin düşmesi ile birlikte bu yapılanmayı süratle tasfiye ediyoruz. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu yapılanmalara karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.”
 
“Bizi aynı anda hem El Kaide’ye, hem IŞİD’e destek veren hem de İrancılık yapan bir hükümet olarak göstermeye çalışıyorlar. Bölgeyi tanıyanlar bilirler ki bu komik ötesidir, komik. Hiçbir terör örgütüne desteğimiz, müsamahamız söz konusu olamaz. Bu konularda yapılan algı operasyonlarına karşı herkesin dikkatli olmasını istiyoruz.”
 
“Seçilmem durumunda demokrasinin, ekonominin, toplumsal barışın güç kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın."