BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bizi sevmiyorlar çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya 5'ten büyüktür sloganını yenilerken "yabancılar bizi sevmiyor, ölümüzü seviyorlar" sözü öne çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün İSEDAK toplantısında söylediği sözler gündeme oturdu. Erdoğan, yabancı ülkeler için "bizi sevmiyorlar" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İSEDAK toplantısının açılışında konuştu. BM’yi çocukların akan kanına seyirci kalmakla eleştiren Erdoğan, BM’nin 5 daimi üyesi arasında tek bir İslam ülkesinin bulunmadığına dikkat çekerek; “Dünya 5’ten büyüktür ama ne yazık ki şu anda dünya 5’e mahkumdur. Önce dünyayı bu mahkumiyetten kurtarmamız gerekiyor. Yani BM’nin gerçek manada bir reforma ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VURGUSU

Erdoğan, yabancıların İslam coğrafyasını petrol ve doğal zenginlikleri için sevdiğini söyledi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

“Eğer birlik olunursa, eğer birlikte hareket edilirse, neredeyse bir asırdır devam eden Filistin’in yalnızlığı ayıbına derhal son verilebilir. Bakın açık açık söylüyorum, dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınlarını, elmaslarını, ucuz iş gücünü, çatışmalarını, kavgalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar. Dışarıdan gelenler, yüzümüze dost gibi görünenler, bizim ölümüzü, bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar.

Buna daha ne kadar seyirci kalacağız? Buna daha ne kadar sabredecek, daha ne kadar tahammül edeceğiz? Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız? Şii olmak, Suriye’de öldürülen çocukları, Suriye’de katledilen 300 bin masumu, yerinden edilen 7 milyon insanı seyretmeye bahane olabilir mi? Yine soruyorum; Sünni olmak, türbelere yapılan saldırıları, terör örgütlerini, seçilmiş yöneticilerin darbeyle görevden uzaklaştırılmasını, hakkını arayanların sokakta vurulmasını meşrulaştırabilir mi?”