BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan BDP'ye kritik çağrı

Başbakan mesajlarını bu kez Urfa'dan verdi. BDP'ye kritik bir çağrı yaptı ve PKK'ya silah bıraktırmasını istedi. Bir mesaj da ODTÜ'ye vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan katıldığı açılış töreninde şiddetle sorunun çözülemeyeceğinin altını çizdi. BDP'ye çağrıda bulunan Başbakan bölge halkına da 'aranıza duvar çekin' diye seslendi.

'Ben burdan hem bölge insanına hemde terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan partiye çağrıda bulunuyorum artık şiddet sussun siyaset konuşsun artık terör örgütü elini tetikten çeksin silahları gömsün eğer varsa kalbiyle yüreğiyle fikriyle konuşsun.'

'Bölgedeki kardeşim terör örgütü ve yedeğinde siyaset yapan partiyle arana duvarı çek. 15 yaşındaki çocukları dağa götüren onları zulmedenlerele aramıza duvar koyalım. Çocukları ölüm robotu yapanlarla aramıza duvar koyalım.'

Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİKLERİ BAŞBAKAN OLDU

Bu ülkede bize zenci muamelesi yapıldı. Siyaset yaptığımız partiler kapatıldı yetmedi Siirt'te okuduğum şiirden dolayı mahkum oldum. 3 Kasım seçimlerinin ardından önümüze zorluklar çıkartıldı. Bizim partimizi kapatmak istediler. Sizlerin oyu ile iktidara gelmemize rağmen türlü oyunlarla bizi bu yoldan ayırmak istediler. Siyasi hayatımız boyunca şiddete başvurmak istemedik. Şiddete başvurmadık. Şiddeti method olarak benimsemedik. Biz anaysaya bağlılıktan ayrılmadık.

AYNAYA BAKSINLAR AYNAYA

Demokratik yollar dışında hiçbir yola başvurmadık. Çünkü biz halka inanıyorduk. Muhtar bile olamaz dedikleri Başbakan oldu. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz dedik.

Zaman zaman birileri çıkıyor bizler için diktatör gibi yakıştırmalar yapıyor aynaya baksınlar aynaya.Biz milletimize hizmet yarışında varız. Endişe etmeyin artık 2023 hedefine doğru yürüyoruz.

2023 Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasında yer alacağı ülke olacak.

2023 yetmez biz büyük düşünüyoruz. Büyük düşünenler kazanır. Biz 2071'de de Anadolu harekatının 1000 yılını torunlarımız kutlayacak.

SÖYLEYECEK SÖZÜ OLAYANLAR ŞİDDETE BAŞVURUR

Molotof kokteylini silahları tasvip etmedik. Şiddet düşüncenin bittiği yerde başlar. Düşüncenin hakim olduğu yerde şiddet olmaz. Şiddet acizlerin işidir. Şiddet mücadele ruhunun bittiği yerde başlar. Şiddet çözüm olmadı olamaz olmayacak. Söyleyecek sözü olmayanlar şiddete başvurular.

Mücadele geleneği olmayanlar şiddete başvururlar. 10 yıldır terör meselesinin çözümü Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözümü için siyaset araç olsun, demokrasi araç olsun diyoruz. Kürt kardeşlerimin sorunu var da Arap kardeşimin sorunu yok mu?

Bütün eknik grupların hepsinin sorunu var. Bu ülkede bir grup yatıyor kalkıyor sadece kendi sorunu varmış gibi davranıyor.

Hepimiz kardeşiz. Olaya böyle bakacağız. Birbirimizi paradan, puldan, ırktan dolayı sevmeyeceğiz. Yaradandan dolayı seveceğiz.

ONLARDA ELLERİNDE MOLOTOFLA MI DOLAŞIYORDU?

Silahlar değil siyaset konuşsun diyoruz. Şuanda bu konuşanlar ileri ileri gidenler sınır tanımayanlar 10 yıl önce bu parlementoda bugün konuştukları gibi konuşabiliyor muydu?

Sizlere sabır dedik. Benim başörtülü kızlarımı okullara sokmadılar. Ama biz sabrettik. Kızlarımızı imam hatip okullarını sokmadılar. Suçları neydi? Ne yapmışlardı? Onlar da ellerinde molotofla mı taşla sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde sapanla demir bilyalar mı kullanıyorlardı? Sadece inancı gereği başörtü.

Hazmedemiyorlardı.Ç ünkü bu ülkenin Başbakan'ı İmam Hatip mezunu. Bırakın kim nerde okuyacaksa okusun? Niye bunun önünü kesiyorsun. Sabır sabır sabır işte 444 gerçekleşti. Sabrettiniz muradınıza erdiniz.

BDP'YE ÇAĞRI

Yasaklara, kısıtlamalara son verdik. Terör örgütünün uyguladığı şidetin meşru gerekçesi yoktur olmaz.

Ben burdan hem bölge insanına hemde terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan partiye çağrıda bulunuyorum artık şiddet sussun siyaset konuşsun artık terör örgütü elini tetikten çeksin silahları gömsün eğer varsa kalbiyle yüreğiyle fikriyle konuşsun.

Bizim askerimize bizim polisimize tetik çeken örgüt hiçbir hakkın savunucusu olamaz.

Bizim dışımızdaki partilerin hepsi büyükşehir çalışmalarına karşı çıktı. Ben bu işin içinden geliyorum. Dönemimde şuanki statü yoktu.

16 büyükşehire 13 tane daha ekliyoruz. Şanlıurfa'da onlardan biri. Şanlıurfa'nın 3 bin köyü hizmet almıyor. İl Özel İdaresi bunlara yetişemiyor. 2014'ten sonra Şanlıurfa 5 yıl içinde daha başka bir Şanlıurfa olacak. İstanbul'un İSKİ'si varsa Urfa'nın USKİ'si olacak. GAP projesi farklı noktaya geldi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ARANIZA DUVAR ÇEKİN

Buradan Şanlıurfa'dan çağrımı yineliyorum. Bölgedeki kardeşim terör örgütü ve yedeğinde siyaset yapan partiyle arana duvarı çek. Kardeşlerimin sömürülmesine müsade etme.

Kürt kardeşime kast eden terör örgütü ile aranıza mesafe koyun. Maneviyat denilen bir şey yok bunlarda.Bu mesafe konulduğu zaman bizde mesafe alırız.

15 yaşındaki çocukları dağa götüren onları zulmedenlerele aramıza duvar koyalım. Çocukları ölüm rototu yapanlarla aramıza duvar koyalım.