BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Barzani'ye referandum mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesut Barzani'nin referandum adımını "siyasi acemilik" olarak niteledi. Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin tavrının 22 Eylül'de açıkça görüleceğini kaydetti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barzani'nin referandum ısrarını doğru bulmadıklarını söyledi. Özellikle Kerkük'e operasyon düzenlendiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu konudaki tavrının 22 Eylül'deki MGK'da net olarak açıklanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Barzani'nin açıklaması çok yanlış. Bunu akıl tutulmasından öte bir şey olarak görüyorum, bu ciddi manada bir siyasi acemiliktir, böyle bir siyaset anlayışı olamaz. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor.

KERKÜK KONUSUNDAKİ HASSASİYET

Bunu bildiği halde Kerkük özellikli bir bölge bunu da bildiği halde kalkıp hala buralarda kendisine göre bazı operasyonlar yapma gayreti içerisine girmesini hiç doğru bulmuyorum. Biz en zor dönemlerinde yanlarında olduk ve hala yanlarındayız. Ancak bu atılan adımlar bizi yeni bir karar sürecine itti.

ERDOĞAN TARİH VERDİ

Hala bir şey denmiyor, böyle bir şey söylenmedi, farklı teklifler yok.' Bizim kanaatimiz belli ama şimdi artık bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu ayın 22'sindeki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi (Barzani) çok daha net, açık görecektir."