BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Barzani açıklaması

Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ortak basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Hafta sonu tarihi bir sürecin yaşanacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, Barzani'nin çözüm sürecini taçlandırma adına Türkiye'ye davet edildiğini açıkladı.

Başbakanlık'ta yapılan Türkiye-Azerbaycan yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısı sonrası iki lider ortak basın toplantısı yaptı.

VİZE SORUNU

İki lider, Türkiye ile Azerbaycan arasında vizelerin kaldırılması konusunda da önemli bir yol kat edildiğini, yakın zamanda ilk olarak akademisyenler ve iş adamlarının bu imkandan faydalanmaya başlayacağını açıkladılar.

ERDOĞAN: YUKARI KARABAĞ BİZİM DE SORUNUMUZ

"Yukarı Karabağ sorunu Azerbaycan'ın ne denli sorunuysa bizim de o denli sorunumuzdur" diyen Erdoğan, sorunun barışçıl yollarla çözülmesi noktasında Azerbaycan'a koşulsuz desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Erdoğan ayrıca 2020'da iki ülke arasındaki ticaret hacmini 15 milya dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

TÜRKİYE DÜNYA ÇAPINDA DEVLET OLDU

Türkiye'nin dünya çapında güçlü devletler sıralamasına girdiğini belirten Aliyev, Türkiye'nin rızası olmadan bölgede hiçbir teşebbüs hayata geçmeyeğini söyledi. Aliyev, 21. asrın Türk asrı olacağını da sözlerine ekledi.

BDP sıkı takipte

Gözler Diyarbakır'a çevrilmiş durumda. Haftasonu gerçekleşecek Barzani-Başbakan buluşması BDP cephesinden de izlenecek. Devamı için tıklayın

ÇÖZÜM SÜRECİNE YÖNELİK TAÇLANDIRMA OLSUN

Diyarbakır'a gelecek olan Barzani'ye ilgili bir gazetecinin sorusuna Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Bu hafta sonu gerçekten Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız. Toplu açılışların yanında 300 aileyi evlendireceğiz. Bu 300 aileyi evlendirirken, istedik ki bunu çok daha farklı bir şekilde gerçekleştirelim. Çözüm sürecine yönelik taçlandırma olsun. İlin ve bölgenin milletvekillerinin davet edildiği, Sayın Barzani'nin davet edildiği, onların da icabet edeceği, ama burada bir de İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perwer gibi iki dostu da burada biraraya getirelim.

SİYASİ GÖRÜŞMELERİMİZ OLACAK

İbrahim bey biliyorsunuz büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek. Ve Perver ile birlikte orada düet yapma fırsatı bize verecekler. Bütün bölgenin folklor gösterilerini orada izleyeceğiz. Sayın Barzani ile siyasi görüşmelerimiz olacak.

Kısa bir süre önce bildiğiniz gibi Neçirvan Barzani'nin bir ziyareti olmuştu. Bu defa Mesut beyle de yine Diyarbakır'da görüşmemiz olacak. Etkinliklerde beraber olacağız. Pazar günü Bismil Ergani'de yine toplu açılışlarımız olacak. Böylece hafta sonunu hep birlikte Diyarbakır halkıyla kucaklaşmak süretiyle geçirmiş olacağız. Bütün arzumuz çözüm sürecine yönelik olarak bölge halkının barışına dayanışmasına birbirine sevmesine hele hele bugün Muharrem 10. Muharrem ayının içerisinde bunları yaşamak ayrıca bir mutluluk vesilesi olacak."

akdogan.20131113143620.jpg

ahmet.20131113143531.jpg