BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'Taksim' tepkisi

Bahçeli'nin Taksim'deki canlı bombalı saldırısı hakkındaki sözleri Başbakan Erdoğan'ı çok öfkelendirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''Taksim’deki canlı bomba neyse açılımda aynısıdır'' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hezeyan içinde olmakla suçladı.

Erdoğan, MHP'ye gönül verenlere seslendi ve seçimde Bahçeli'ye gereken dersi vermelerini istedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde terör sorunu vardı. Bahçeli'ye işte böyle sert sözlerle yüklendi:

"HEZEYAN CÜMLELERİ"

"MHP lideri çıkıyor, ''Taksim’deki canlı bomba neyse açılımda aynısıdır'' diyor. İşte kalkıp oralara, o illere gitmezseniz, oraları görmezseniz, GAP’ın bölge için ne mana ifade ettiğini hissetmezseniz, böyle hezeyan cümleleri sarf edersiniz.

"BU ZAT"

Bu zat parlamentoda bizimle beraber. Bu ülkede bu kadar yapılanlar edilenler var. Nasıl olurda sen milli birlik kardeşlik projesini, kalkarsın Taksim meydanındaki bu olayla özdeş hale getirirsin.

"GEREKEN DERSİ VERİN"

Ben MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime tekrar sesleniyorum. Bu hezeyanı iyi takip edin değerli kardeşlerim, iyi değerlendirin. Bu ülkeye efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya soyunmuş bu kadroyu bu tür bir teröristle aynı kefeye olan anlayışla artık sizler de gereken bu tür bir teröristle aynı kefeye koyan anlayışa atrık sizler de gereken dersi verin.

"HEZEYANIN KAYNAĞI"

Bu hezeyanın kaynağını biliyorum. Ancak Taksim'de insanlığa kasteden canlı bombanın ve onun arkasındaki zihniyetin tek bir hedefi var. Açılımı ve kardeşliği sabote etmek. Eğer çıkarda bu açılımın bir neticesidir derseniz, çok büyük yanlış yaparsınız."