BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
GÜNCEL

Erdoğan'dan astsubaylara kademe müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de mehmetçikle buluştuğu iftar yemeğinde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Astsubaylarımızın göreve başlama kademelerini eğitim yıllarına göre bir üste çıkarıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 yıllık fakülte mezunu astsubayların memuriyet derecelerinin emsallerinin seviyesine çıkarılacağını müjdeledi. 

Erdoğan, dün Kayseri Tugay Komutanlığı'nda askerlerle iftar programında buluştu.  Burada yaptığı konuşmada, astsubayların eğitim süresinin kademeye dahil edileceğini söyleyen Erdoğan, 4 yıllık fakülte mezunu astsubayların kademelerinin de artacağını açıkladı.

Erdoğan, eğitimlerini tamamladıktan sonra göreve başlayan astsubayların kademelerini, eğitim sürelerini de ilave ederek artıracaklarını söyledi. Böylece eğitimin ardından dokuzuncu derecenin birinci kademesinden başlıyan astsubaylar, dokuzuncu derecenin 2. kademesinden başlayacak.

ERDOĞAN'DAN 4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNU ASTSUBAYLARA MÜJDE

Erdoğan bir müjde de 4 yıllık fakülte mezunu astsubaylara verdi. Cumhurbaşkanı, bu konumdaki astsubayların, 8'inci derecenin birinci kademesine çıkacağını açıkladı.

KADEME ARTIŞINDAN MUVAZZAF VE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DA YARARLANABİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak derece ve kademe artışından, göreve yeni başlayacak olan astsubayların yanı sıra, mevcut muvazzaf astsubaylar ile emekli astsubayların da yararlanacağını söyledi.

Sitene Ekle