BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Ankara katliamı için kritik talimat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdiğini söyledi. Erdoğan, saldırıyla ilgili kuruldan kapsamlı bir inceleme başlatmasını istediğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 99 kişinin ölümüyle ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini söyledi. Erdoğan, saldırıyla ilgili hiçbir ihtimalin gözardı edilmemesi gerektiğini ifade ederken, saldırıyla ilgili olarak, kuruldan kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasını istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara'daki saldırının Türkiye'nin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik olduğunu ifade eden Erdoğan, saldırıyı bir kez daha kınadı. Saldırının Türkiye'ye yapıldığını ve hedefinin orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin ve milletimizin tamamına yapıldığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu;

"Biz terörü, kendini nasıl tanımladığına, hangi ismi kullandığına, söylemine, yöntemine göre tasnif etmiyoruz, sadece bu sıfatla adlandırıyoruz. Meseleye bu şekilde yaklaşmayan, terör karşısında, terör örgütleri karşısında çifte standart kullanan herkes, açık söylüyorum, teröre destek vermektedir.

"ANKARA'DAKİ HADİSE SINAVDIR"

Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı’ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah’ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

ERDOĞAN'DAN KRİTİK TALİMAT

Aynı şekilde Cumhurbaşkanı olarak ben de şu anda Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim ve Devlet Denetleme Kurulumuz da bu konuyu ayrıca onlarda farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108'inci maddesinin verdiği yetki ve görevi istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim.

İSİM VERMEDEN HDP'YE ELEŞTİRİ

Hayatlarını kaybedenlerin kanları dahi kurumamışken olay yerine gidip seçim gününü işaret edenlerin kendilerince romantik Kasım güzellemeleri yapanları, yaşanan acıları siyasete alet edenleri ibretle izledik. Henüz cenazeler toprağa verilmeden eylem çağrısında bulunanların, hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk.