BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'yı teröre çanak tutmakla suçladı.

Abone ol

Erdoğan'ın hedefinde FETÖ mensuplarını iade etmeyen Almanya vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum." dedi.

Konuyla ilgili Merkel'le görüşmesini anlatan Erdoğan, 4000 dosya verdiğini söylediği Merkel'in  "o dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu" diye kendisine cevap verdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül töreninde konuştu.

Konuşmasının büyük bölümünü terör örgütlerine kol kanat germekle suçladığı Almanya'ya ayıran Erdoğan şunları söyledi:

SADECE ALLAH'A KUL OLALIM

"Türk milleti 15 Temmuz'da sadece hürriyetine, sadece inancına, sadece bayrağına, ezanına, sadece demokrasisine değil, aynı zamanda hedeflerine de sahip çıkmıştır. Ama bundan rahatsız olanlar da olmuştur. Selalardan, ezan seslerinden rahatsız olanlar olmuştur, geçmişte de bunlardan rahatsız olanlar vardı. Onların uzantıları hala var, yarın da olacak onu bilesiniz ama bütün mesele biz yolumuzda daim olalım ve kula kul olmayalım. Sadece Allah'a kul olalım.

Bizim bu topraklarımız da şehit kanlarıyla yoğruldu, onun için bu topraklar vatan. Kimse bu vatan toprakları üzerinden operasyon yapamaz. Yaparsa işte Doğu'da, Güneydoğu'da olanları görüyorsunuz. Durmak yok.

ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLECEĞİZ

Artık kimsenin Türkiye'yi terör örgütleriyle, bölünme, parçalanma paranoyalarıyla oyalama imkanı kalmamıştır. Çünkü biz 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin mahiyeti ortaya çıktığında milletimizle birlikte şu kararı verdik; yaşayacaksak adam gibi yaşayacağız, öleceksek de adam gibi öleceğiz.

ORALARDAN GELEN TEHDİTLERİ YERİNDE DURDURMAK İÇİN IRAK VE SURİYE'DEYİZ

Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bizim devletimiz yok. Bu devletimiz için de her şeyi vereceğiz ve şunu bileceğiz, bu duruş artık tehditleri kendi sınırlarımız içinde değil, doğrudan kaynaklarında karşılayıp bertaraf etme iradesini içeriyor. Onun için Suriye'deyiz, onun için Irak'tayız. Oraya yerleşmek için değil, oralardan gelen tehditleri yerinde durdurmak için.

ALMANYA'NIN AKİBETİNİ HAYIRLI GÖRMÜYORUM

PKK'yla, FETÖ'yle, DEAŞ'la, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya'nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum.

MERKEL'İN İLGİNÇ CEVABINI SÖYLEDİ

Biz Almanya’nın bu yaklaşımı ve uygulamalarını kaygıyla ve dehşetle izliyoruz. Ey Almanya sayın Merkel’e ben 4000 dosya verdim. Daha sonra son görüşmemizde “sayın şansölye ben size 4 bin dosya vermiştim. Bunların akıbeti ne oldu?” dedim. Cevabı enteresandı, "o dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu" dedi. “Bu örgütün mensuplarını korumanızı halen anlamakta zorlanıyorum” dedim.

BİZ DE ENDİŞE EDİYORUZ

PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya'nın şimdi de ısrarla Feto'nun arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner, kendini sırtında taşıyanı da ısırır.

SERT FETÖ TEPKİSİ

(Almanya'nın FETÖ mensuplarını iade etmemesi) Şimdi kalkmışlar bize akıl veriyorlar; 'endişeleniyoruz'. Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz. Bu terör belası, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir beklentimiz yok ama siz, teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız

Bizim iç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez. Yasalarımız neyi emrediyorsa onu yapacağız. Alman parlamentosu bombalansa ne yapardı?