BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.432,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AK Parti vekillerine iftar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, kabine üyeleri ve AK Parti milletvekilleri ve parti yöneticileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programında bir araya geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekillerine seslendi parlamento içtüzüğünün mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi. Erdemliler hareketi olarak başlayan ve kurucusu olduğu AK Parti'de zamanla değişimlerin yaşandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin AB kapısında 53 yıldır bekletildiğini söyleyerek, hükümetin bu konuya gereken en iyi cevabı vereceğini söyledi.

Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti milletvekilleri ile parti yöneticileriyle dün Beştepe'deki iftar programında bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmasında AK Parti'nin kurucu genel başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Erdoğan, zamanla parti içerisinde değişimlerin olduğunu ve bu değişimlere

rağmen parti ilkelerinde herhangi bir değişik olmadığını ifade etti. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Kurulduğu 2002 yılından bugüne kadar bu siyasi hareketin her kademesinde, liyakat anlayışıyla değişim yaşanmıştır. Milletvekilleri değişmiş, parti yöneticileri değişmiş hatta genel başkanlar değişmiş; ancak bu siyasi hareketin ilkeleri sabit kalmıştır.

"KASETLE DEĞİL TABAN İSTEĞİYLE OLSUN"

Bu değişim hareketinin diğer siyasi hareketlere de örnek olmasını diliyorum. Kasetle değil, tabanların isteğiyle yaşanan değişimlerin daha sağlıklı olacağına inanıyorum. İşte bu hareket bunu başarmıştır.

Bu anlamda görevi devralan Binali Yıldırım kardeşimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Parti organlarına seçilen arkadaşlarımızı da kutluyorum. Milletvekillerimizin çok çalıştığını, çok yorulduğunu biliyorum. Üstlendiğiniz vazife yorulmaktan ve şikayet etme hakkı vermiyor. Bu hareket sizden ülke adına çok şey yapmanızı bekliyor.

"İÇTÜZÜĞÜN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

Meclis gündeminde pek çok önemli konu var. Bunları hayata geçirerek ülkenin önünü açmanız gerekiyor. Bana göre bir numara, parlamento iç tüzüğünün değiştirmesidir. Parlamentonun şu andaki çalışmasına adeta mevcut içtüzük ilkellik getiriyor. Bundan kurtulmamız gerekiyor. Türk halkına masaların üzerinde dolaşan milletvekilleri yakışmıyor. Bunları aşarak ve milletin beklentilerine cevap verecek yasaların çıkması ve adeta milletimizin uçuşa geçmesi lazım.

Ben bu parlamentonun ve milletimin bunu başaracağına inanıyorum. Biz kendi ayaklarımıza vurmayacağız. Bir taraftan terörle mücadelede bunu başarılı biçimde sürdürürken, diğer taraftan üretimi artıracağız ve istihdamı artıracağız. 

Unutmayınız aslolan milletvekili olmak, genel başkan olmak değil aslolan millete hizmet vermektir. 

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ"

53 yıldır oyalıyorlar, oyaladılar. Bu nereye kadar devam eder, hükümet bu konuda gereken kararı en iyi şekilde verecektir."