BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AB'ye vize resti: O yasa çıkmaz!

Cumhuraşkanı Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi kapanışında BM Genel Sekreteri ile yaptığı basın toplantısında AB ile yürüyen vize muafiyeti müzakereleri için kritik açıklamalar yaptı.

Abone ol

BM Genel Sekreteri Moon ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi kapanışında basın açıklaması yaptı. Erdoğan, AB ile yürüyen vize muafiyeti ve geri kabul anlaşması için kritik mesajlar verdi.

AB ile vize serbestisine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar geldi. İşte Erdoğan'ın AB'ye yönelik o sözleri;

"Şu anda 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında, adım atılacaktı. Eğer şu anda bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar, dışişleri bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da ben çok açık, dün de söyledim kendilerine, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye."