BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AB'ye kritik mesajlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Romanya Türkiye İş Forumu'nda konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Romanya Türkiye İş Forumu'nda konuştu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Romanya Türkiye İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik başarılarından söz etti. Türkiye'nin İMF'ye borçlu bir ülke iken, İMF'ye borç veren bir konuma geldiğini belirterek, ekonominin 12 kat büyüdüğünü söyledi.

Her yıl 400 bin hastanın tedavi olmak için Türkiye'yi seçtiğini söyleyen Erdoğan, altyapı alanında yapılan yatırımların bir devrim niteliğinde olduğunu anlattı.

Türkiye'nin yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da söyleyen Erdoğan, Avrupa Birliği adayı olan Türkiye'nin yatırımlara uygun olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 52 yıldır AB'nin kapısında bekletildiğini belirterek, "Eksiğimiz ne dediğimizde, inanın söyledikleri ciddi bir şey yok. Niye? 'Sizin nüfusunuz fazla.' Olabilir, bunu o zaman baştan söyleseydiniz. 52 yıl önce bunu niye söylemediniz de bugün söylüyorsunuz. Bunları ifade ettiğiniz zaman da söyledikleri şu: 'Sayın Erdoğan çok agresifsiniz.' Ben gerçeği söylüyorum, bir tespiti ortaya koyuyorum. Türkiye Avrupa Birliği'ne yük olmaya gelmez, Avrupa Birliği'nden yük almaya gelir. Türkiye'nin kadrini bil" dedi.