BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AB'ye kendine bak mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi eleştiren Avrupa Birliği'ne 'önce kendine bak' mesajı verdi.

Abone ol

İktidarın çalışmalarını ve hizmetlerini anlatan Başbakan Erdoğan, özelleştirmede yavaş olduğunu söyleyen AB'ye "AB'nin önce kendi üyelerine bir bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye'dir. Kendi üyelerini iyi incelemiyor." diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, Ankara-İstanbul hızlı tren hattının yıl başına kadar biteceğini duyurdu.

5. İzmir İktisat Kongresi'nin açılışı dolayısıyla Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, Avrupa'ya mesajlar verdi.

HER ALANDA REKOR

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

-Merkez bankası rezervlerimiz 11 yıl önce 27.5 milyar dolardı, bugün itibariyle 132 milyar dolara en yüksek seviyeye ulaştı. Her alanda Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdı.

-Cumhuriyet, sermayeyi renklere ayıran, tasnif ve tefrik eden değil ekonominin tüm taraflarını bir ve beraber gören bir anlayışı egemen kılmıştır. Sermayeyi renklere ayırmak, tasnif etmek, makbul ve makbul olmayan iş adamları ayrımı yapmak kesinlikle bir Cumhuriyet anlayışı değildir.

-Cumhuriyet tarihimizle ilgili olarak iktisatta, dış politikada, siyasi hayatta, demokraside kuruluş dönemiyle sonrasının, özellikle 1940'lı yıllar ve müdahale dönemlerinin, birbirinden çok farklı olduğunu herkesin bilmesi gerek.

ANADOLU SERMAYESİNİ İTİP KAKMAK İKTİSAT POLİTİKASI DEĞİLDİR

-Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin büyük sermayedarlarına öz evlat muamelesi yapıp, Anadolu sermayesini horlamak, itip kakmak asla ve asla Cumhuriyetin iktisat politikası değildir

-Cumhuriyet nasıl ki 76 milyonun cumhuriyetiyse Cumhuriyet'in kazanımları da eşit derecede 76 milyonun kazanımlarıdır. Cumhuriyetimize yapılmış her hizmet, ortaya konulmuş her eser belli bir zümrenin değil topyekun milletçe hepimizin gurur duyacağı eserlerdir.

YILBAŞINDA BİTİYOR

-Ankara-Eskişehir arasını bitirdik inşallah yılbaşına kadar İstanbul etabını bitireceğiz. Şimdi Sivas'ı çalışıyoruz.

-Marmaray'dan 99 yeni üniversiteye şehir hastaneleri ile modern Türkiye'ye önce insan diyen anlayışı hedefliyen Türkiye geleceğe yürüyor. Bu eserleri ortaya koyan bu ülkenin evlatlarıdır. Bu hizmetler belli zümreler için değil 76 milyon için yapılmıştır. Biz kaynak çeşitlendirmesinde başarılı olmuş ülkeyiz. AB'ye de bir gönderme yapmak istiyorum.

KENDİ ÜYELERİNİ İYİ İNCELEMİYOR

-AB özelleştirmede yavaş olduğumuzu söylüyor. AB'nin önce kendi üyelerine bir bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye'dir. Kendi üyelerini iyi incelemiyor. Özelleştirmeyi en başarılı şekilde yürüten ülke şu anda Türkiye'dir ve bizim iktidarımızdır.

İLK MECLİS ÇOK ANLAMLI

Bizim ilk meclisimizi çok anlamlı bir meclistir. Tablo görmek isteyenler ilk meclise bakmalıdır. Gazi Mustafa Kemal'in sağına soluna bakmalılar. Eğer onu görürlerse bugün çok daha rahat edecekler. 2023'te dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna geldiğimizde bu milletimizin tamamının eseri olacaktır.

-Sermayenin küreselleştiği bir ortamda adalet, vicdan küreselleşmiyorsa dünyanın geleceğinin bugünden iyi olacağını söylemek mümkün değildir.