BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AB'ye 16 Nisan mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan sonrası AB'nin sürprizlere hazır olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, CHP liderinin yeni anayasayla ilgili eleştirilerini ise yalanladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasayla ilgili sosyal medyada ve bazı televizyon programlarında yöneltilen eleştiriler için "Ağzı olan konuşuyor" yorumunda bulundu. Avrupa ve AB süreciyle ilgili 16 Nisan sonrası sürprizlerle karşılaşılabileceğini belirten Erdoğan, Avrupa'nın üyelik süreciyle ilgili samimi davranmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNNTürk ve Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını cevapladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bir defa televizyonlarda, ekranlarda veya sosyal medyada gerçekten bu hazırlanan yasa ile ilgili yaklaşım tarzlarının hazmedilerek gündeme getirilmediğini düşünüyorum. Bir gerçeği yakalamak lazım. Bu 18 madde nedir. Önce bu 18 maddeyi hazmedelim. 18 maddenin tamamıyla dışına çıkmak suretiyle çok farklı şeyler konuşursak bu bir aldatma olur. 

"MİLLETVEKİLİ SAYISININ 600'E YÜKSELMESİ"

İkincisi, milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılıyor. Bizde 143 bin kişiye bir kişi düşüyor. Biz istiyoruz ki temsilde adalet gelsin. bunda rahatsız olmaya gerek yok ki.

"SEÇİLME YAŞININ 18'E DÜŞÜRÜLMESİ"

Ben dünyayı geziyorum görüyorum. Sadece AB üyesi ülkelerde bile durum çok çok farklı. Dünyada 51 ülkede milletvekili seçilme yaşı 18. Fakat AB üyesi ülkelerin yüzde 73'ünde seçilme yaşı 18.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

O açıklamayı tashih de etse kendisini kurtaramaz. Adeta bir yalan makinesi üretim yapıyor. Biz sayın Gül ile uyumlu çalıştık. Mesela sayın Gül'den önce sayın Sezer ile böyle bir uyumu yakalayamadık.

Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Bakın saf tipler var TV'lere çıkıyorlar. Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı fesih yetkisiyle güçlendiriliyor.' Cumhurbaşkanını böyle bir yetkisi yok. Yalan.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SAYISI TARTIŞMASI

Bunları konuşmak için henüz erken. Bunların hepsi yasalarla düzenlenmek suretiyle ortaya çıkacaktır. Bazı şeyler görüşülmeden konuşulursa doğru olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu kusura bakmasın yani 100 yardımcı gibi safsatalar olmaz ya.

ABD VE AB'YE YAPILAN İADE TALEPLERİ

Biz bu ülkede devleti yıkma eylemine giren terörist başı Fetö'yü bütün evrakları göndermemize rağmen alamadık. Şu anda halen belge gönderiyoruz.

Aynı şekilde Almanya... 4500 dosya Almanya'ya verildiği halde bölücü terör örgütü PKK'nın teröristlerini Türkiye'ye teslim etmiyor.

"16 NİSAN'DAN SONRA ÇOK SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ"

Şu anda gündemimde Almanya'ya gitmek yok. 16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Onlar da karşılaşabilir. Bir hafta 10 gün içinde 15 ülke dolaştım. Bütün gayretimi bunun için koydum. Aynı samimiyeti onlardan görmedik.

Türkiye bunları kabullenecek bir ülke değil. Her şey olursa olur, olmazsa olmaz. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Sorun tamamıyle AB ülkeleri bazılarından kaynaklanıyor. İçlerinde dürüst olanlar da var. İngiltere gitti referanduma ve çekildi.

"KÜSTAHLAR BİZE KÜSTAHLIK TASLAYAMAZ"

Hele hele genişlemeden sorumlu zat gidiyor bizler için 'küstah' tabirini kullanıyor. Aynaya baksın ya. Küstahlar kalkıp bize küstahlık sergileyemez. Bizden aynen karşılığını bulurlar. Türkiye ile böyle gayri ahlaki bir yarışa girilmez. Aynen karşılığını alırlar.

"TÜRKİYE 25 MİLYAR DOLAR HARCADI"

Bir taraftan 3 milyon mülteciyi alacaksın. Onlar da aman ha bize göndermeyin ne olur. Biz size 3 milyar avro ardından bir 3 milyar avro daha gönderelim. Sen zaten bunu bana göndermiyorsun. Son rakam olsun olsun gönderilen 700 milyon avro. Bizim ödediğimiz rakam STK'lar dahil 25 milyar dolar. Ondan sonra da gel ileri geri konuş.

"MESELE SNEIJDER BÖYLE DÜŞÜNMÜYOR"

Bizim buradaki yatırımcılarla ilişkimiz ayrıdır. Siyasilerle ayrıdır. Mesela burada futbol oynayan Sneijder böyle düşünmüyor.

16 Nisan birçok şeyleri belirleyecek. A'dan Z'ye hükümetimizle oturacağız gözden geçireceğiz hayırlısıyla.

BND BAŞKANININ DARBEDE FETÖ İZİ GÖRMEDİK AÇIKLAMASI

Bu açıklama "Bir ben söylemedim sen söyle diyen bir yönetimin açıklamasıdır. Merkel 'ben bunu söyletmedim' diyemez. Sen bana bir defa kalkıp da ülkendeki FETÖ'cü yapılanmayla ilgi cevap vermiyorsun yargı var diyorsun. Peki senin istihbaratının başındaki zat nasıl olur da bu açıklamayı müstakil olarak yapar?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket açıklaması

Erdoğan'a çok kritik Bahçeli sorusu!