BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.431,93
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ABD'ye Suriye mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümünde Beştepe'de resepsiyon veriyor. Resepsiyona siyaset, iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütleri vasıtasıyla bölgede oynanan oyunların farkında olduğunu söyledi. Erdoğan, dayatmaların kabul edilemeyeceğini belirterek bölgedeki huzur için tüm seçeneklerin masada olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda konuklarını karşılayan Erdoğan, davetlilerin Zafer Bayramı'nı kutladı.

Karşılama sonrası kürsüye gelen Erdoğan, özellikle dış politikada önemli mesajlar verdi. İşte Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan satırbaşları:

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milletin evine hoşgeldiniz.

Hazır durumdayız. Ve şunu bilecekler ki Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içerisindeyiz.

Resepsiyonumuza teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bizlere bu toprakları vatanyapmak için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, yad ediyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

En son 15 Temmuz'da sokaklara dökülen kardeşlerimizle bu hakikati görme şansı bulduk. Terör örgütleri hain emellerine ulaşamayacak. Bağımsızlık bizim milletimizin karakteridir. Ya istiklal ya ölüm özgürce yaşama irademizin beyanıdır. Bugün yoğun bir mücadele veriyoruz. Sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze geçen her şeyi ezip geçemeyiz. Arakan'da zulüm gören mazlumları yalnız bırakamayız. Çünkü biz dünyada gördüğümüz kötülükleri düzeltmekle gücümüz yetmezse dilimizle düzeltmekle mükellefiz.

"GEREKTİĞİNDE GÖNLÜMÜZLE VE SÖZÜMÜZLE MÜCADELE ETMESİNİ BİLİRİZ"

Bugün eğer dünyanın neresine gidersek gidelim Rabbim bizleri başımızı öne eğdirecek hatalardan muhafaza etsin. Bizleri Malazgirt Zaferi gibi 564. yıldönümüne ulaştığımız İstanbul'un fethi gibi ve işte bugün Dumlupınar Zaferi gibi başarılarla yükseltsin.

Gerektiğinde gönlümüzle ve sözümüzle mücadele etmesini biliriz. Değerli misafirle günümüz dünyasında mücadeleler iç içe yürümektedir. Biz 15 yıldır ülkemizin gücünü artırma çabası içinde olduk. 

Maruz kaldığımız örtülü ambargolara müttefiklerimizle yaşadığımız sorunlara rağmen projelerimizde herhangi bir gerileme yoktur.

"TÜM SEÇENEKLER HER AN ÖNÜMÜZDE"

Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Terör örgütleri kullanılarak bölgede oynanan oyunların asıl yüzünü görüyoruz ve dayatmaları kabul etmiyoruz. Türkiye'yi, terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklardır. DEAŞ... Hedef DEAŞ. İşte buyurun şu anda müttefikimizin silahları DEAŞ'ın elinde çıkıyor. Bu nasıl ittifak? Bu nasıl NATO'da beraber olmak. Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek, onları da vuracak.

"HER TÜRLÜ TEDBİRİMİZİ ALDIK"

Zira bu bölgede biz yaşıyoruz, onlar değil. 911 kilometre Suriye sınırı, 394 kilometre Irak sınırında biz yaşıyoruz, onlar değil. Dolayısıyla her an bir tehdit olacaksa bize olacaktır, onlara değil. Dolayısıyla biz de ona göre her türlü tedbirimizi aldık. Hazır durumdayız. Ve şunu bilecekler ki Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içerisindeyiz.

Herkes emin olsun ki biz bu badireden de çıkarız. Çünkü biz Türkiye'yiz. Arkamızda 80 milyon vatandaşın gücü, yüz milyonlarca kardeşimizin duası, binlerce yıllık tarihi geçmiş var. Ama uzun zamandır varlıklarını, kendi topraklarını suni bir refah ve güven çemberi içinde tutmaya mecbur olanlar aynı başarıyı gösterebilir mi, bilmiyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı resepsiyonuCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı resepsiyonuCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı resepsiyonuCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı resepsiyonuHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN