BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan ABD'ye mesaj: Öyle veya böyle tepeleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah yardımı yapmaya devam eden ABD'ye mesaj verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin YPG'ye silah yardımı yapmasıyla ilgili "Dolayısıyla artık sözün bittiği yerdeyiz." dedi. Afrin ve Münbiç'i teröristlerden temizleyecekleri sözünü yineleyen Erdoğan, "Biz bu terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu, ABD'nin Suriye politikasını yaylım ateşine tuttu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

ZALİM DÜN REJİM, DEAŞ'TI, BUGÜN YPG: Madem Suriye'de her şey güllük gülistanlık, 3 milyonun üzerinde insan niye bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor? Çünkü biz de, bu insanlar da biliyor ki sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri, sadece örgüt işaretleri değişiyor, zulüm baki. Dün zalimin adı rejimdi, dün zalimin adı DEAŞ'tı, bugün zalimin adı YPG/PYD'dir. Biz DEAŞ'a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz.

GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ: Afrin'i ve Münbiç'i teröristlerden arındırdığımızda buraların asıl sahibi olan kardeşlerimiz evlerine yeniden kavuşacaklardır. Ardından Tel Abyad ve Resulayn'dan başlayarak tüm sınır bölgelerimizi güvenli hale getireceğiz. Çünkü sınır bölgelerimiz bir terör koridoru olarak bize tehdit oluşturuyor.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ: Bizzat şahsıma bölgedeki örgütlere silah verilmeyeceği söylendiği günden beri yüzlerce tır değil, 4 bini aşkın tır, silah yüklü, zırhlı taşıyıcı yüklü... Bunlar Suriye'de sınırlarımız boyu dağıtılmakla kalmadı, bir de önümüzdeki yılın bütçesine bu iş için ödenek konuldu. Aldığı bu destekten dolayı şımaran bölücü terör örgütünün azgınlığı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra sadece ve sadece icraata, uygulamaya bakacağız

ABD İLE VİZE KRİZİ: Vize krizini kendileri başlattılar ama şimdi de sağ olsunlar kendileri bitirdiler. Ne güzel. Biz böyle bir vize krizi istemedik ki. Şimdi kalktı, olması gereken buydu zaten. Suriye meselesinde de aynısının olmaması için bir sebep yoktur.

ABD'YE ÇAĞRI: Biz Suriye'de, Rusya ve İran'la nasıl çalışıyorsak Amerika'yla da aynı şekilde çalışmak istiyoruz. Sorun Amerika'nın bizimle çalışmak isteyip istemediğidir. Şayet Amerika bizimle çalışırsa memnun oluruz. Birlikte neler yapabileceğimize bakarız. Bize bir adım atana, biz misliyle mukabele etmekte çekinmeyiz. Esasen aramızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun da yoktur.

ÖYLE VEYA BÖYLE TEPELEYECEĞİZ: (ABD) Bu ülke bizimle çalışmak istemezse biz ne yapacağız? Kendisi bilir. Bölgedeki herkes şu gerçeği artık kabullenmelidir. Biz bu terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır.