BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ABD'ye İsrail şartı!

Başbakan Erdoğan, İsrail'de bugün kaydedilen görüntüleri eleştirdi Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için protokol yapılmasını istedi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail ile olan ilişkilerin normalleşmesi için nihai bir protokole ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Konu İsrail olduğunda uluslararası ilişkilerde suların durduğunu ifade eden Erdoğan, bugün medyaya yansıyan görüntüler üzerinden İsrail'in Filistin politikasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. İspanya'da 50 yıldır devam eden ETA sorunu ile Türkiye'nin bölücü terör örgütü sorunu konusunda dayanışma içerisinde olduklarını söyleyen Erdoğan, internet konusundaki yeni düzenlemeye de açıklık getirdi. Erdoğan, yasal düzenlemenin hukuki dayanaklarını anlatırken sansür iddialarının ise doğru olmadığını söyledi. İşte Erdoğan'ın o sözleri; 

 “Öncelikle Avrupalı dostlarımızın ve onların şahsında Türk medyasının bilmesini istiyorum. Göreve geldiğimizde internet Türkiye’ye 20 bin kişi tarafından kullanılıyordu. Bugün 34 milyona ulaştı. İnternete karşı olan bir iktidar herhalde bunu bu rakama çıkarmaz. Burada bir gerçek var. Ailelerin, insanların özel hayatı ve mahremiyeti var. TİB 5 günlük bir süre içinde böyle bir şeyin cevabını verecekse burada mahremiyet diye bir şey kalmaz. Burada 24 saat içerisinde TİB konuya müdahale ediyor ama mahkeme aşaması mahfuzdur. Yapılan düzenleme budur. Bunu tabii şu anda farklı noktalara çekiyorlar. Çeşitli dinlemeler ve ortam dinlemeleriyle devlet içinde paralel bir yapının aracı olarak internetin kullanılması böyle bir düzenlemeyi getirmiştir. Sandıkta kendileri için gelecek göremeyenler bu yollarla kara propaganda yapıyorlar.

İSRAİL ELEŞTİRİSİ 
 
Mavi Marmara konusunda henüz görüşmelerde belli bir noktaya gelmiş değiliz. Sadece bizim aramızda bir özür konusu vardı. Sayın Obama’nın devreye girerek temin ettiği bir özür konusu oldu. Nihai aşamanın bir protokole bağlanması taraftarıyım. Bu sözle olmaz. Üçüncü bir başlığımız vardı biliyorsunuz. Ambargonun kalkması ve bunun yazılı bir protokole bağlanması lazım. Ben bu akşam bir Filistinli çocuğun önce ayağından vurularak ardından da ellerinden bağlanarak bir araca bindirildiğini gördüm. Tablo bu şekilde devam ediyor. Bu iyi niyetli kayda girmeli. Marmara gemisinde kimsenin elinde bir tane silah yoktu. Silahlı İsrail askerleri uluslararası sularda acımasızca silahlarını ateşleyerek 9 tane vatandaşımızı şehit etti. Bunlardan bir tanesi 19 yaşında Amerikan vatandaşı olan bir gencimizdi. Sırtından ve iki kaşının ortasından 5 kurşunla vurulacak şehit edildi. Ben bu resimleri Sayın Obama’ya gösterdim. En ufak bir tepki yok maalesef. Konu İsrail olunca akan sular duruyor. Hak sadece İsrail için mi var? Dolayısıyla bir protokole bağlanmadan ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil.”