BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ABD'ye Gülen'i iade edin çağrısı

Darbe girişimiyle ilgili son dakika açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, ABD yönetimine Fethullah Gülen'i iade edin çağrısı yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da halka hitap etti. Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ne seslenerek, "Terör listemizin içinde yer alan bu zatı da bize teslim edin" dedi.

KISIKLI'da darbe girişimine karşı büyük bir kalabalık toplandı. Türk bayrakları ile meydanı dolduranlara Erdoğan hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasının en önemli kısmını Pensilvanya'daki Fethullah Gülen oluşturdu. Erdoğan ABD'ye çağrı yaptı ve şunları söyledi;

-Bu millet paralel yapıdan çok çekti. ABD’ye sesleniyorum. Sayın Başkan’a sesleniyorum. Pensilvanya’daki zatı bize verin demiştim ve bunların farklı girişimler içind eolduğuju size söylemiştim ama dinletemedim.

SİZ HANGİ TERÖRİSTİ İSTEDİNİZ DE VERMEDİK

Şu an tekrar sesleniyorum bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz stratejik ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini yerine getirin. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz size teslim ettik. Artık terör listemizin içinde yer alan bu zatı da bize teslim edin.

TSK KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını büyük bir kalabalık izlerken onlar arasında oğlu Bilal Erdoğan da yer alıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimini yapanların cemaatçi kesim olduğunu belirterek, "Bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yapmış olduğu eylemlerdir. Yoksa Silahlı Kuvvetlerinin kendisinin değil. Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yaraşır bir noktaya gelecek" dedi.

"Bu paralel yapı TBMM’yi de bombaladı" diyen Erdoğan, sokaklardaki kalabalığı provakasyonlara karşı da uyardı.

OYUNA GELMEYELİM!

Erdoğan 'silahlı kuvvetler bizim' deyip şunları söyledi;

-Gördüğünüz gibi görevden alınan albaylar var. Oyuna gelmeyelim. Türk Silahlı Kuvvetleriyle milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçler olabilir. Silahlı kuvvetler bizimdir.

Şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. Anayasa Mahkemesi’nden alınanlar oldu. Şu anda yargı kararları süratli şekilde alıyor. İnşallah yarınlara güçlü bir şekilde yürüyeceğiz.

Bu ülkeyi 3-5 teröriste bırakmayacağız. Kimin ne olduğu çok iyi ortaya çıktı bu olayla. Şimdi bunların üzerine gideceğiz. Pensilvanya’daki o zatı teslim ettikleri an çok şey değişecek. Biz de diyoruz ki Amerika’nın Pensilvanya’dakini bize teslim etmesi lazım. Buradan bu çağrı yapıyorum.