BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ABD'ye Gülen resti: Bundan böyle...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fethullah Gülen'i iade etmeyen ABD'ye rest çekti, misilleme yapacaklarının sinyalini verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörist başı Fetullah Gülen’i iade etmeye yanaşmayan ABD'ye "Gün ola harman ola. Aynı şeyler burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defada biz sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz karar vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle." diyerek tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

BUNDAN SONRA BÖYLE

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi konusunda da Amerika’ya yüklenen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli dosya gitti ve halen dosyalar gönderiliyor. Şimdi de bakanımız gidecek. Bizden teröristi istedikleri zaman biz veriyoruz ama onlar böyle bir teröristi bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir peki gün ola harman ola. Aynı şeyler burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defada biz sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz karar vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşacağız. Olmaz öyle şey.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ''Avukatlık Mesleğinden Geçen 6. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları ile 3. ve 12. Dönem İdari Yargı Hakim Adayları Kura Töreni''ne katılarak konuşma yaptı.


Eğer bu ülke, ülkende ki bir kişiyi terörist ilan etmişse vereceksin. Vermiyorsan burada bir su kaçağı var demektir. İşte şimdi bunlar devreye giriyor. Milletimizin FETÖ’ye ve benzer yapılara tepkisi bu kesimlerin kendi örgüt çıkarlarını her şeyin üzerlerinde tutması, yani diger bütün insanlara zulüm yapmasıdır. Biz Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulumuzun kararıyla eğer bir kişiyi terör mensubu ilan ediyorsak buna dünyanın her ülkesinin kulak kabartması lazım.

Neden böyle oldu, niçin böyle oldu demesi lazım ve bunun yargı sürecini isteyen ülkeye havale etmesi lazım gerekir. Bunu İngiltere yapıyor da sen neden yapmıyorsunuz, sen de yap. İngiltere’den biz istediğimiz bazı kişiler olmuştur ki vermiştir. Bizden istedikleri zaman biz de o ülkede, çünkü karşılıklı suçluların iadesi anlaşması olan bir ülkedir Amerika bizimle. Öyleyse gereğini yapması lazım ama yapmadı. Bu siyasi noktada ciddi bir sıkıntıdır.”