BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan 17 Aralık yorumu!

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'ta yaşananların hükümete yönelik darbe girişimi olduğu iddiasını yineledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hukukçular Derneği'nin sertifika töreninde konuştu. 17 Aralık sürecini darbe girişimi olarak nitelendiren Erdoğan, Mısır'daki idamlarla ilgili olarak kararın bozulacağını ümit ettiğini söyledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hukukçular Derneği sertifika töreninde konuştu. 17 Aralık operasyonu hakkında konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"17 Aralık'ta yapılan operasyona 'darbe' dediğimizde içeriden ya da dışarıdan birileri bunu kabullenemiyor. 17 Aralık operasyonu bal gibi darbe girişimidir.
 
Yargı bazı çete mensubları tarafından adeta esir alınmştır. Operasyon tamamen hukuksuzdur. Sahte deliller oluşturulmuştur. Biz dik durmasaydık, halkın oyuyla seçilen hükümet devrilecek, koalisyonla oluşturulan darbe hükümeti başa geçirilecekti.

YASA DIŞI DİNLEMELER 
 
Bu ülkenin cumhurbaşkanının, başbakanının, bakanlarının, sanatçı, gazetecilerinin dinlendiğini anlatıyoruz. Nihayet kendilerinin de dinlendiğini fark edince Adana'da bazı yürekli hakim ve savcılarımız olaya el attılar. Buradan bu ülkenin vicdanı ve cesareti olan yürekli hakim ve savcılarına sesleniyorum. Bu işte size çok önemli görev düşüyor. Allah'a olan sevdanızı ortaya koyun, cesaretinizle bu paralel yapının temsilcilerini siz çökertin.

"ÜZERLERİNE GİDECEĞİZ"
 
Bu Pensilvanya'nın peşine takılanlara da sesleniyorum. Ne olur, aklınızı iradenizi kiraya vermeyin. Bize Allah'a kulluktan başka hiç kimseye kulluk asla emredilmemiştir. Tüm hukukçularımıza açık açık çağrıda bulunuyorum. Kime şantaj varsa, gelsin izah etsin. Devlet olarak tüm imkanlarımızla biz bunların üzerine gideceğiz. Bu öyle bir ur ki adeta vücutta metastaz yapmış. Buna kemoterapi, radyoterapi de kar etmiyor. Onun için bu operasyon çok cidddi çok kararlı sürmesi gerekiyor. Tabii ki yargı içinde çok ciddi bir tehlike. Bunun temizlenmesi için tüm vatansever yargı mensuplarımızdan aksiyon bekliyoruz.

MISIR'DAKİ İDAMLAR 
 
Mısır'da yerel mahkemenin verdiği kararın uygulanmayacağını, hukuk tarihine geçecek bir cinayetin işlenmeyeceğini, bu kararın bozulacağını ümit ediyorum veya ümit etmek istiyorum. Ancak bir kez daha altını çiziyorum. Vicdanı, cesareti olmayan, halkını köle gibi gören üzerinde efendileri olan bir hukuk sistemi her an cinayet işlemeye hazır bir hukuk sistemidir"