BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan 1 Mayıs için bomba açıklama

Başbakan Erdoğan 1 Mayıs için kestirip attı. 'Şımarıklığa izin vermeyiz' diyen Erdoğan sendikalara 'Taksim'i unutun' dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - İşçi sendikalarının Taksim ısrarına Başbakan Erdoğan sert çıktı. Erdoğan partisinin grup toplantısında kestirip attı;

"Taksim'den ümidinizi kesin gelin uygun yer yenikapı, orası değilse maltepe! Buyrun yapın ama devlet ile gerilime lütfen girmeyin!"

*"Şımarık ruh hali artık son bulmalıdır bu ülkenin sendikaları artık demokratik gösteri kültürünü öğrenmelidir."

İşte Başbakan Erdoğan'ın işçilerin üzerinde soğuk duş etkisi yapan sözleri;

*Gezi olaylarında 17 ve 25 aralık darbe girişimlerinde inatla huzuru bozma girişimlerine şahit oluyoruz. Bunlar 30 mart'ta milletten gereken cevabı aldılar, hala başka yerlerden medet umuyorlar. 30 mart'ta millet sanıkta söyleceğini söyledi.

*Mayıs ve Haziran ayları yaklaşırken huzuru bozmak gayesiyle çam çerçeve kırmak, esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman yaptıkları gibi gerilim siyaseti üretiyorlar. Bu aziz millet artık sokaklarda çatışma görüntüsü, polisle göstericilerin çatışmasını görmek istemiyor. Millet taşın, sopanın molotofların egemen olduğu sokak görüntüsü istemiyor.

ŞIMARIK RUH HALİ SON BULMALI

*Sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyiz. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır. Sendikalar artık demokratik gösteri kültürünü öğrenmelidir.

*Başkalarının özgürlük alanına müdahle etmediği sürece dilediğini yapar. Biz darbelerin üzerine giden bir hükümet olduk. Faili meçhullerin üzerine gittik. Karanlık suç örğütlerini üzerine biz gittik.

*Samimi girişimlerde bulunduk. 1 mayıs 1977 taksim olaylarını aydınlatılmasını istedik. Karşımızda statükonun partisi CHP'yi sendikalarını bulduk. Biz anayası değiştirmeye çalırken hayır diyorlardı. Karanlık olaylar aydınlatılsın diye çırpınırken birileri inatla statükoyu savundular.

*1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdik. Soruyorum CHP mi verdi? 12 yılda işçilerimiz için tarihi düzenlemeleri yapan biz olduk. Birilerinin emekçi görüntüsü altında huzura kadeşliğe kastetmesini asla kabul edemeyiz.

TÜM SENDİKALARA SESLENİYORUM

*Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum diyerek artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz. Milletime, sendikalara, tüm SKT'lara sesleniyorum; ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur

*Şu an itibariyle Yenikapı miting alanıdır. 750 bin metrekarelik alandır. Ne kadar istersen o kadar yap burası yetmez diyorsarsanız Maltepe'de 1 milyon metrekarelik alan var. Bu sene son olarak Kadıköy'e son olarak müsade ediyoruz. Fakat bundan sonra burada da yapılmayacak. Burada yaşanlar bayram günü eza cefa günü olamaz.

TAKSİM'DEN ÜMİDİNİZİ KESİN

*Taksim'den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız..

*Halkımızın esnafımızın huzurunu lütfen kaçırmayalım. Bayramı lütfen çatışmaya dönüştürmeyelim. Asla müsade etmeyiz. Herkes yapacağı her işi hukuk içinde yapmak zorundadır. Kusura bakma kanunu sen değilsin. Bu ülkenin kanunları vardır.

ISRAR EDENE İYİ NİYETLE BAKMAYIZ

*Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın iyi niyetle bakmayız. Çıkıyor sendika başkanı Burası bizim kutsalımızdır diyor. Nasıl bir kutsalsa. Kabir ziyareti yapacaksan orada yönetim kurulu olarak çelengini koyar oradan geçer taksim'den yenikapı'ya metroyla geçersiniz.

1 MAYIS OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

*O gün İstanbul'da resmi taşıma araçlarımızı ücretsiz de yaparız. Daha ne yapalım. Tüm imkanları hazırlıyoruz o yok illa burada yapacağım diyor. Millet sabırla sokaklardaki şımarıklığı izliyor. Millet sandıkta mesajını net olarak vermiştir.