BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.477,81
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana Yener davasından ret

Erdoğan'ın, gazeteci Vedat Yenerer aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''kişilik haklarını ihlal ettiği'' iddiasıyla gazeteci Vedat Yenerer aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi. Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Vedat Yenerer katıldı.

Avukat Cemaloğlu, Yenerer'in ifadelerinin suç unsuru taşıdığını ve manevi tazminata hükmedilmesinin gereklerinin doğduğuna işaret edilerek, davanın kabul edilesini talep etti. Yenerer de ifadelerinin suç kasıtı taşımadığını, düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, davanın reddedilmesini istedi. Yargıç Ahmet Tevfik Erginbay, duruşmanın ve davanın bittiğini belirterek, davanın reddedildiğini açıkladı.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından açılan davanın dilekçesinde, Vedat Yenerer'in sahibi olduğu internet haber sitesinde yer alan bir yazıda, Erdoğan'ın şahsına yönelik hakaret ve hukuka aykırı beyanlar bulunduğu belirtilmişti. Dilekçede, yazılarda yer alan ''Türkiye Cumhuriyetini yönetenler ancak bu kadar bağımlı, basiretsiz ve acz içinde olabilirler'', ''Gücü köylünün anasına sövmeye yeten, 'dandik' Kasımpaşalı ve 'Anam Kürt, babam Arap ben kimim?' diye soran bakanları operasyonu aklından bile geçirmez'' ifadelerine yer verilerek, Yenerer'den 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Yenerer de mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, ifadelerinin hakaret niteliği taşımadığını savunmuş ve Başbakan Erdoğan'ın bir vatandaşa dediği ''Ulan terbiyesiz ananı da al git'' cümlesine dilekçesinde yer vererek, Cumhuriyet tarihinde hiçbir başbakan tarafından bu nitelikte bir hakaretin kullanılmadığını ifade etmişti.