BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90

Erdoğan'a twitter sansürü...

Ben bu yazıyı yazmaya başlarken yoluk kuş twitter'da garip şeyler oluyordu

Ben bu yazıyı yazmaya başlarken twitter'da garip şeyler oluyordu.

Örneğin; Ayşe Hür isimli PKK sevicisi bir kadın, Suriye'de gebertilen terörist Mihraç Ural'a "Nasılsınız?" diye twit atmakla meşguldü!

Karşı taraf ses etmeyince Hür'ü takip eden bir twitter kullanıcısı cevap vermiş.

"Öldüm! Burada 4.5 çekmiyor, sakın ha geleyim deme!"


İşin tuhaf tarafı kadın adamın öldüğüne inanmıyor. "Yarın bulunduğu yerden görüntülü arama yapılacakmış. Bekleyelim bakalım" diye umutla bekliyor.

Şaka değil yahu, vallahi yazdıkları birebir bu sözlerden ibaret!

Tamam kabul ediyorum, Erdoğan nefreti birilerinde akıl falan bırakmadı.

Lakin bu kadının hali Hal değil.. Bildiğiniz buji meme yapmış farkında değil!

Neyse...

Twitter'da bir ilginç gelişme daha yaşandı dün gece yarısı... 

Türkiye sıralamasında birinci sıraya yükselen, dünya sıralamasında da zirveye oynayan "Erdoğan'ı seviyorum" başlıklı hastag çalışmasını hiç bir gerekçe göstermeden yayından kaldırdı. 

Bunun yerine, "Erdoğan'ı sevmiyorum" diye başlayan başka bir TT çalışmasını ise kısa sürede ilk sıraya yükseltti.

Gezicilerin, PKK'lıların, paralel yapı mensuplarının ve hainler korosunun bölücü ve yıkıcı mesajlarına sınırsız özgürlük tanıyan site mesele Erdoğan'a duyulan sevgi olunca anında sansürcü kesildi.

Sonra mı?

Erdoğan hayranları bu kez, "Erdoğan'a sansür" isminde yeni bir TT çalışması yaptı ve kısa sürede 200 bin mesaj atıldı. Ancak tüm çabalara rağmen bu TT çalışması listeye giremedi. Onun yerine, 26 bin mesajda kalan "Erdoğan'ı sevmiyorum" başlıklı hastag ilk sırada kalmaya devam etti.

O anda dünyanın bir başka ucunda ne yaşanıyordu biliyor musunuz?

AK Partililerin sesi sosyal medyada kasti bir tahrikle kısılırken, Erdoğan Washington'da konaklayacağı otelin önünde kendisini hasretle bekleyen binlerce Türk'ü selamlıyordu.

Tam da Arif Nihat Asya'nın "Biz kısık sesleriz" şiirinde olduğu gibi "Kahraman bekleyen yığınlar", "kahramanlarıyla" hasret gideriyordu.

"Hoşgeldin Suriyeli mültecilerin koruyucusu", "Seni seviyoruz Uzun Adam", "Ant olsun ki seni üzenleri üzeceğiz" sloganları twitter'in karargahı olan ABD'nin kalbinde yankılanıyordu!

Konuya geri dönelim...

Madem özgürlüklerin yılmaz savunucusu olduğunu belirten twitter'in özgürlük anlayışı bu kadar!

Madem bu halkın özgür iradesiyle seçilen bir adamın ismine bile tahammül edemiyorlar.

Madem bir ülkenin yüzde 52'sinin sesini kısabilecek kadar küstahlık yapıyorlar.

Kısasta hayır vardır!

Türkiye'ye düşen, uyguladığı sansürden geri adım atmaması durumunda bu fitne fesat yuvasının fişini çekmektir. Mavi kuşu aleme ibret olsun diye yolmanın tam zamanıdır!

Dipnot - 1: Twitter'da sesi kısılan AK Partililer, bir hayli  üzgün ve kızgındı. Kendilerini teselli eder mi bilmem ama, daha önce söylediğim bir sözü buradan tekrarlayayım:

Sanalda sesiniz kısıldı diye dert etmeyin. Allah sizi sandıkta sesi kesilenlerden etmesin yeter ki...

Dipnot - 2: Benim yazıyı bitirip yayına verdiğim saatlerde twitter dalga dalga büyüyen tepkiler üzerine "Erdoğan'ı seviyorum" hastagını listeye geri koydu.