BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’a sürpriz seçim desteği

HDP Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmaları için 9 bin TL bağışladığını kaydetti. Sa...

Abone ol

HDP Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, Başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmaları için 9 bin TL bağışladığını kaydetti. Sakık, “Ben Tayyip’çiyim. Ben bu ülkeyi onun yönetebileceğine inanıyorum. Bu vesileyle böyle bir katkıda bulundum” dedi.
İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan HDP Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Başbakan Erdoğan’ı destekleyeceğini bildirdi. Seçim çalışmaları için 9 bin TL bağışladığı dile getiren Sakık, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından beri politikasını beğeniyorum, Türkiye’ye bakış açısını beğeniyorum, seviyorum, saygı duyuyorum. Bu vesileyle yanında olmak istiyorum. Bu ülkenin geleceğini, huzurunu ben bu adamda görüyorum. Lider olarak kabul ediyorum” şeklinde konuştu.
“Bütün Kürtler BDP’li değil” diyen Sakık, “Ama ben Tayyip’çiyim. Ben bu ülkeyi onun yönetebileceğine inanıyorum. Bu vesileyle böyle bir katkıda bulundum” dedi.

“ONUN DİK DURUŞUNU SEVİYORUM”
Sırrı Sakık’ın bu konuya bakış açısının sorulması üzerine ise Namık Sakık, “Herkesin kendi siyasi düşüncesi ayrıdır. Yani herkes kardeştir ama aynı fikirde olacak diye bir şey yok. O, orayı tercih etmiştir. Ben siyaset yapmıyorum. Sayın cumhurbaşkanı adayımıza destek sunuyorum. Ben AK Parti içerisinde aktif bir politika yapmıyorum. Öyle bir talebim de yok ama ona güveniyorum, inanıyorum. Onun dik duruşunu seviyorum” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKANIMIZI ELEŞTİRMELERİNİN TEK SEBEBİ RESİMDE GÖRÜNMEK”
Erdoğan’ın çözüm sürecinde başarılı olacağına inandığını kaydeden Sakık, muhalefetin çözüm sürecine yönelik eleştirilerini de değerlendirdi. Sakık, “Muhalefet bana göre haksızlık yapıyor. Muhalefet Türkiye’ye neler kattı? Yıllardır CHP bu ülkeyi yönetti. Bu halka ne verdi? Hiçbir şey. Zaten siyasetçinin tek mazereti eleştirmektir. Başbakanımızı eleştirmelerinin tek sebebi resimde görünmek, halk arasında bilinmek” diye konuştu.

“OY İSTEMEYE ÇIKACAĞIM”
26 Temmuz’da Muş’a gideceğini ve köy köy gezeceğini belirten Sakık, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermenin gerektiğini söyleyeceğim. İnandığım için bunu yapıyorum. Oy istemeye çıkacağım, desteğimi sunacağım” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yüzde 55 oy alacağını söyleyen Sakık, “İkinci tura kalırsa yüzde 70 oy alır demektir. İkinci turda Kürtlerin yüzde 98 oyu Recep Tayyip Erdoğan’adır. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda bu işi bitireceğine eminim. Halk seviyor, inanıyor” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın Türkiye’yi düşünerek siyaset yaptığını kaydeden Sakık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ama bazı değişik şahsiyetler var, gelecekte bir daha milletvekili olur muyum hesabı yapıyor. Aradaki fark bu. Bundan dolayı ben Tayip’çiyim ve onu çok seviyorum.”

“OYUM ONUN, YÜREĞİM ONUNLA”
Kürtlerin, Türklerin, Lazların kardeşçe yaşaması gerektiğine dikkat çeken Sakık, “Bunlardan bazıları rahatsız oluyor. Zaten siyasetçinin tek malzemesi liderlere karşı eleştiri yapmaktır. Sivri bir dil kullanıyorlar kahraman olmaya çalışıyorlar. Üreteceksin kahraman olacaksın. Ben bu vesileyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmak istiyorum. Karınca, kararınca… Oyum onun, yüreğim onunla, emrindeyim” dedi.
(İHA)