BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a suikast girişimi gecesi yaşananları anlattı

MARMARİS'te Erdoğan'a suikast girişimi gecesi yaşananları görüntüleyen vatandaş Anıl Berk, o anları anlattı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele darbeci askerler tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, darbeci askerlerin saldırısından önce vatandaşların araçlarıyla ve yaya olarak, ellerinde Türk bayrakları ile meydana yürüdükleri anlar görülüyor. Vatandaşların yürüyüş sırasında "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attıkları duyuluyor.

Helikopterlerin inişini ve vatandaşın meydana yürüyüş anlarını görüntüleyen Anıl Berk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi evinde rahatsızlığı yüzünden yatarken Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk'ten "Turban Otel'e gelinmesi" çağrısı aldığını belirtti.

Otele çok yakın olan evinin balkonundan halkın otelden meydana gidişini çektiğini anlatan Berk, "Balkondan Cumhurbaşkanımızın helikopterinin kalkışını da izledim. Cumhurbaşkanımızın helikopterinin gidişinden 15-20 dakika sonra, tam önümdeki caddeden Sikorsky helikopter geçti. Önümüzdeki otelin yanındaki boşluğa inmeye çalıştı. Ancak elektrik ve aydınlatma direkleri yüzünden dolayı inemedi." dedi.

İLK VARAN VATANDAŞLARI DİPÇİK VURDULAR

Berk, deniz tarafından gelen diğer iki helikopterin, ilk helikopterin inemediği yere iniş yaptığını dile getirerek, helikopterlerin bütün ışıklarının karartılmış durumda olduğunu belirtti. Berk, "İkinci helikopter de inince vatandaşlar onların indiği yere koştu. İlk varan vatandaşlara dipçik vurdular. Baktılar ki kalabalık oluştu, havaya ateş etmeye başladılar. Havaya ateş edince kendimizi korumak için evin diğer odalarına kaçtık." diye konuştu.

HERKESİ ÖLDÜRMEYE GELMİŞLER

Berk, gelenlerin terörist olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunlar sadece Cumhurbaşkanımızı değil herkesi öldürmeye gelmişler. Bunlar hedef gözetmedi. Karşılarına çıkan, onlara engel olmaya gelen herkesi, kim olursa olsun öldürmeye geldiler. Olay yerine 5 dakika içinde Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldiler. Onlar buradaki insanları korumak isterken şehit oldular. Buraya gelenlerin terörist olduklarını öğrendik, ilk etapta da çok insanın canına kast edebilirlerdi. Gelenler terörizmin en üst seviyesindeki insanlardı. Kendi devleti tarafından eğitilmiş, kendi insanına kıyan insanlar. Bunlar için söyleyecek başka kelime bulamıyorum."