BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'a seslenirken gözyaşlarına boğuldu

Şirin Payzın'ın konuğu olan ünlü yönetmen Çağan Irmak, Gezi Parkı eylemlerinin ruhunu anlattı, Başbakan'a seslendi, canlı yayında gözyaşlarına boğuldu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM- Gezi Parkı eylemlerine destek veren sanatçılar arasında olan ünlü yönetmen Çağan Irmak , CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın 'ın sorularını yanıtladı. Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye için sevgi ve dayanışma açısından bir ilk olduğunu vurgulayan Irmak "Çocuklar orada kitap okudular, gitar çaldırlar, şarkı söylediler. Birbirlerini sevdiler, birbirleriyle tanıştılar" dedi.

BAŞBAKAN'A SESLENİRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Canlı yayında gözyaşlarına boğulan Çağan Irmak , Şirin Payzın 'a da zor anlar yaşattı. Başbakan Erdoğan'ı hedef alan eleştirileriyle dikkat çeken ünlü yönetmen "Çocuk yapacaksın, sezaryan yapmayacaksın, içki içmeyeceksin şunu yapacaksın bunu yapacaksın. Bir insan bu kadar çok şey bilemez kardeşim" dedi. "Başbakan bizi dinlesin, bizi artık kabül etsin, anlamaya çalışsın" diye seslenen Irmak "O yüzde 50 benim cağım ciğerim, kardeşim" dedi. "Sen ülkendeki vatandaşı dinlersen ben elini öperim senin. Bana bir kulak ver ya" diyen Irmak, Başbakan'ın biraz da bir baba ve sadık bir eş olarak olaya bakmasını istedi.

BU DİRENİŞ HİÇ BİR SİYASİ PARTİYE AİT DEĞİL

Başladıktan bir iki gün sonra eylemlerin içinde yer aldım. Ben bilge ya da politikacı değilim. Ama hisleri ifade ederim, hisleri toplarım, duyguları aktarırım. Bu konuda profesyonelim. Olaylar başladığı zaman çocuklar partka oturmuş kitap okuyarak eylem yapıyorlar. Motorsikletimle atladım gittim. Bu direniş hiç bir siyasi partiye ait değil. Kendi kendine gelişti. Orada oturan gençlerimiz hiç bir yere zarar vermiyorlar. Eğer yalan söylediğimi düşünen varsa Taksim esnafına tek tek sorsunlar. Çocuklar orada kitap okudular, gitar çaldırlar, şarkı söylediler. Birbirlerini sevdiler, birbirleriyle tanıştılar. Bu nesil benim de bilmediğim bir nesil o nedenle onları anlamaya çalışıyorum.

EYLEMLERİN AK PARTİ SEÇMENİ DEĞİL KESİNLİKLE

Bu eylem AK Parti seçmenine yönelimiş bir eylem değil. O yüzde 50 benim cağım ciğerim, kardeşim. Onlar bana aitler... Ortaokulda Kuran'ı okudum. Öldüğüm zaman Allah bana sormaz mı neden orada olmadın diye? Bu eşi benzeri görülmemiş bir eylem, bir sevgi eylemi. Yere düşen bir Fenerbahçeli'yi bir başka takım taraftarı kaldırdı ve 'hadi kardeşim kalk daha bizi yeneceğiniz çok maç var' dedi.

BAŞBAKAN DA AİLE BABASI, NE İSTİYORSUNUZ DİYE SORSUN

Çocuk yapacaksın, sezaryan yapmayacaksın, içki içmeyeceksin şunu yapacaksın bunu yapacaksın. Bir insan bu kadar çok şey bilemez kardeşim. O da bir aile babası ve bize sorun burada ne istiyorsunuz diye. Tekrar ediyorum o yüzde 50 benim kardeşimdir. Ayrıca yüzde 50 derken bunların hepsi tek bir insan mı? Onların da içinde renkler var.

EVET BEN BİR ÇAPULCUYUM!

Hepimiz birbirimizi dinlemek ve anlamak zorundayız. Gazla gitme polis! Bu çocuklar hiçbirinize düşman değiller. Biz dinimizi de dünyaya sevgi ile analtabiliriz. Evet ben bir çapulcuyum. Beni de böyle kabül et. Evet alındık, insanız çünkü duygularımız var. Bir süre pardon ben gidiyorum dersin ya bu öyle bir eylem.

BÜROKRATLARIMIZ HALKTAN KORKUYOR

Bizim bürokratlarımız halktan neden bu kadar korkuyor? Ne zaman siyah arabalarından inip sokağa çıkacaklar. Avrupa'da bürokratlar artık sokağa çıkıyor. İnsanoğlu tanımadığı şeyi sevemez ki. Hayat sokakta. Biz yüzde 50 yüzde 50 değil, yüzde 100'üz.

TÜRKİYE BÖYLE BİR GÜZELLİĞİ İLK DEFA YAŞIYOR

İnsanlar ilk defa birbirleriyle empati kuruyorlar. Evlerde sandviçler yapılıp veriliyor. Türkiye böyle bir güzelliği ilk defa yaşıyor. Bakın Taksim yerli yerinde duruyor, insanlar kendileri temizliyorlar eylem ve çatışma alanlarını. Canlarını kurtarmak isterken kırıp döküldü sadece çevrede bazı şeyler.

SEN BENİ DİNLERSEN ELİNİ ÖPERİM BANA BİR KULAK VER YA!

Neden kendi evlatlarımızın üzerine gaz atıp su tutuyoruz? Sen ülkendeki vatandaşı dinlersen ben elini öperim senin. Bana bir kulak ver ya. Ben seni anlamaya çalışıyorum ne olur sen de beni anlamaya çalış.