BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a posterli karşılama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'ya Türkiye'nin başbakanlık düzeyindeki ilk ziyaretini gerçekleştirecek.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Kosova'ya Başbakanlık düzeyinde gerçekleştireceği ilk ziyaret için İstanbul'dan ayrıldı. Başkent Priştine ise Erdoğan'ın ziyareti için özel olarak hazırlandı. Kentin en işlet caddelerine iki dilde 'hoşgeldiniz' yaşan Erdoğan posterleri asıldı.

Kosova'nın başkenti Priştine'de Başbakan Erdoğan devlet töreniyle karşılanacak.

İstanbul'dan ayrılmadan önce basın açıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'ya yapacakları ziyaretin Başbakan düzeyinde ilk kez gerçekleşeceğini belirterek, ''Orada bulunan soydaşlarımız kültürel bağlar noktasında ciddi bir köprü oluşturuyor'' dedi.

Erdoğan, Kosova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin 19-22 Mayısta Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, kendilerinin de bugün iadeyi ziyarette bulunacaklarını söyledi. Kosova'da Aralık ayı başında erken seçim yapılacağını ifade eden Erdoğan, dün bu ülkede yapılan güven oylamasının programlarını aksatmayacağını dile getirdi.

KÜLTÜREL BAĞ VURGUSU

İki ülke arasında köklü, tarihi, kültürel ve sosyal ilişkiler olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, ''Orada bulunan soydaşlarımız çok ciddi bir köprü oluşturuyor. Kültürel bağlar noktasında Kosova ile olan bağlarımız çok çok güçlü'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Kosova'ya bağımsızlık öncesinde ve sonrasında desteğini sürdürdüğünü, TİKA'nın Kosova'daki yatırımlarının ciddi bir şekilde devam ettiğini, bu yatırımların özellikle oradaki tarihi, kültürel varlıkların korunmasına yönelik olduğunu bildirdi.

PRİZREN'E DE UĞRAYACAK

Ziyaretinde Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile de görüşeceklerini anlatan Erdoğan, Türler'in yoğun olarak yaşadığı Prizren şehrine de geçeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak mevcut sınırlar içerisinde çok kültürlü, demokratik, müreffeh ve istikrarlı bir Kosova'yı arzuladıklarını, Türkiye'nin bu konuda elinden gelen desteği vermeye devam ettiğini ifade ederek, Kosova'da şu anda Nato bünyesinde 530 Türk askerinin görev yaptığını, bu taburu da ziyaret etmeyi planladığını kaydetti.

Türkiye-Kosova ilişkilerinin daha ideal bir noktaya gelmesi için Türk girişimcilerin Kosova'da yatırımları olduğunu belirten Erdoğan, bu yatırımları teşvik etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.