BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.433,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'a neden dava açamıyorlar?

CHP'li belediye başkanları, Başbakan Erdoğan'a dava açmamakta 'çok kararlı.'

Abone ol

'CHP Genel Merkezi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP belediyelerin Alman Vakıfları ile işbirliği yaparak terör örgütüne kaynak sağladığına ilişkin iddiasına karşı belediye başkanlarına verdiği "Başbakan'a 5 bin TL'lik dava açın" talimatının eksiksiz uygulanması için harekete geçti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla 2,5 saat süren toplantı yaptı. Ancak, toplantında net bir karar çıkmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makamında gerçekleşen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İl Başkanı Tacettin Bayır, mazeretli olanlar dışındaki ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Gökhan Günaydın, toplantıda mevcut 16 Büyükşehir'in sınırlarının mülki idare sınırlarına getirilerek bütünşehire dönüştürülmesi, ayrıca 11 ilin daha bütünşehir yapılmasına olanak sağlayan yasa tasarısını konuştuklarını açıkladı. Böylece Büyükşehir Belediyeleri ile İl Genel Meclisi yetkilerinin çakışacağını belirten Günaydın, yaratacağı çarpıkları ilçe belediye başkanlarıyla konuşup, tartıştıklarını söyledi. Gökhan Günaydın, basın mensuplarının Başbakan'a açılması istenen davalarla ilgili belediye başkanlarıyla bir karara varıp varmadıkları sorusuna ise "Soru almıyoruz" dedi. Daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldı.

Kocaoğlu ise basın mensuplarının sorularına, Günaydın'ın açıklamasından başka söyleyecek sözü olmadığını belirtti. Toplantı çıkışında basın mensuplarının "Dava açmaya ikna oldunuz mu?" şeklindeki sorusuna bazı belediye başkanları "İkna olmak gibi bir durum yok, parti disiplini var. Talimatlar belediye başkanlarına zaten gönderildi. Yaşayıp göreceğiz" diye yanıt verdi.Aziz Kocaoğlu'nun makamında 2,5 saat süren toplantıdan kulislere sızan bilgilere göre ise Günaydın'ın Genel Merkez'in Başbakan'a açılmasını istediği dava ile ilgili belediye başkanlarının görüşlerini dinledi.

Toplantıda Aziz Kocaoğlu'nun davayı Genel Merkez'in açmasının daha doğru olacağı yönünde düşüncesini ifade ettiği öne sürüldü. Kocaoğlu'nun hukukçulardan da bu konuda görüş aldığını da belirttiği ifade edildi. Bazı ilçe belediye başkanları da Kocaoğlu'na katılırken, bir kısmının ise 23 Aralık Cuma Günü Kubilay'ı anma törenleri için İzmir'e gelecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla konuşmayı önerdiği iddia edildi.

Buna karşın CHP'li başkanların Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ricası, talimatı olduğunu da ifade ettiği, parti bütünlüğü, partiye sahip çıkılması ve parti disiplininde gündeme geldiği öne sürüldü. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da Genel Merkez'in talimatını tekrarladı. Ancak, toplantı sonunda net bir karar çıkmadı.